On äärimmäisen tärkeää, että puoluekartalla on yksi arvoistaan kiinni pitävä porukka, jonka sanoma on suora, ymmärrettävä ja rehellinen, kirjoittaa perussuomalaisten kansanedustaja Ritva ”Kike” Elomaa.

Kike Elomaa muistuttaa kirjoituksessaan Suomen velkaantumisesta ja sen hurjasta vauhdista. Hallitus selittelee syiksi koronaa ja Ukrainan sotaa, mutta nämä selittävät velanoton rajua kasvua vain osittain.

– Hallitus on halunnut itsepintaisesti pitää kiinni ideologisista linjauksistaan maksoi se suomalaiselle veronmaksajalle kuinka paljon tahansa. Hallituspuolueet ovat näin vaalikeväänä vetäneet vastuullisuusteatteria valtion taloutta koskevien kysymysten yhteydessä, mutta mitään katetta ei tällä performanssilla ole. On hyvä puhua, että säästää pitäisi, kun rahat on jo tuhlattu.

Ilmastotoimet kurjistavat kansaa

Toinen hallituksen suuri teatteri on Elomaan mukaan nuorten ilmastoahdistuksen lietsominen.

– Samalla esitetään ylimitoitettujen ilmastotoimien olevan välttämättömyys ja ainoa vaihtoehto tai koko ihmiskunta on tuomittu kadotukseen. Samanaikaisesti jätetään kertomatta, miten ilmastovimma näkyy tavallisten suomalaisten arkielämässä ja vaikuttaa esimerkiksi talouteen ja työllisyyteen.

– Ei ole perusteltua, että Suomi paisuttaa ilmastotoimensa järjettömiin mittoihin verrattuna muihin EU-maihin. EU:n ennallistamisvaatimusten hyväksyminen olisi katastrofi kotimaiselle metsäteollisuudelle. Meille perussuomalaisille tällainen hölmöläishomma ei vetele, Elomaa painottaa.

Katuväkivalta rehottaa kaupungeissa

Turvallisuus on yksi kevään vaalien pääteemoista. Elomaa kirjoittaa vaaran vaanivan niin rajan toisella puolella kuin kaupunkien kaduillakin.

– Vaikuttaisi siltä, että lähes kaikki puolueet ovat tätä nykyä valmiita satsaamaan maanpuolustukseen ja sisäiseen turvallisuuteen. Perussuomalaiset on ajanut johdonmukaisesti vuosien ajan uskottavaa maanpuolustusta ja kantanut huolta sisäisen turvallisuuden rapautumisesta.

– Me olemme ainoana suurena puolueena nähneet esimerkiksi leväperäisen maahanmuuttopolitiikan karut seuraukset ja yrittäneet saada siihen jotain rajaa. Muissa puolueissa ei näitä varoituksia ole otettu vakavasti. Oikeastaan päinvastoin, Elomaa muistuttaa.

Perussuomalaisten varoituksia ei kuunneltu

Perussuomalaisten varoituksia on vähätelty maahanmuuton tosiasiallisia seurauksia turvallisuuden ja talouden osalta.

– Kyllä on se kuuluisa natsikorttikin viuhunut tiuhaan tahtiin. Vaan missä tilanteessa olemme nyt? Tilastot osoittavat, ettei nimenomaan nykymuotoisella vähemmän työperäisellä maahanmuutolla kestävyysvajetta ratkota. Sen sijaan väkivalta, huumausainekauppa ja ryöstely rehottavat sopeutumisvaikeuksien seurauksena, Elomaa toteaa.

– Sinivalkoisten arvojen on voitettava tänä vaalikeväänä ja sen eteen on paiskittava vimmatusti hommia seuraavien viikkojen ajan. Vaikka vastapelurit lupaavat kuut taivaalta ja satasetkin sinun lompakostasi, niin meidän on pidettävä vain rehellisesti oma linjamme kristallinkirkkaana.

SUOMEN UUTISET