Keskuskauppakamarin toimitusjohtajan toiminta kummastuttaa. Kokoomuksen raskaan sarjan taustavaikuttajiin kuuluva Juho Romakkaniemi sättii rajuin sanakääntein espoolaista Miia Auteroa, joka ilmoitti lauantaina eroavansa puolueestaan.

Näkyvä yhteiskunnallinen keskustelija Miia Autero eroaa kokoomuksesta. Ero ottaa koville, ja kokoomuksen äänitorvet käynnistävän maineepilaamisoperaation. Keskuskauppakamarin kokoomuslainen toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi vihjaa Auteron siirtyvän Venäjä-myönteiseen VKK-puolueeseen:

”Ihan vattanpohjasta ottaa kun jännittää tällaista politiikan penkkiurheilijaa, että nähdäänkö Miia seuraavaksi perussuomalaisten vain Anon VKK-puolueen joukoissa.”

Romakkaniemi kuuluu kokoomuksen raskassarjalaisiin. Hän on toiminut pitkään ex-pääministeri Jyrki Kataisen aisaparina. Kataisen pääministerikaudella Romakkaniemi toimi erityisavustajana. Kun Katainen siirtyi komissioon, hän nimitti Romakkaniemen kabinettipäällikökseen.

Hetkeä aiemmin Auteroa on sättinyt kokoomuksen vihreään siipeen kuuluva Amanda Blick, joka nousi aiemmin julkisuuteen hänen esitettyään kansanedustaja Wille Rydmania koskevia syytöksiä.

Blick hakkaa Auteroa tieteenvastaisuudella ja tunnepohjaisuudella:

”Et sinä koskaan ollut kokoomuslainen vaan persu, joka oli liittynyt kokoomukseen. Nyt vain löysit poliittisen kotisi. Samaan aikaan korkeakoulutettu nuori osa Suomea on tiedemyönteistä, fiksua porukkaa eikä jaksa öyhöttää tunnepohjaisilla Brutus-argumenteilla.”

Mitä syntiä Autero sitten teki?

Suorapuheinen Autero ilmoitti eronsa yhteydessä, ettei puolue enää puolusta omiaan. Tämän lisäksi hän kokee puolueen irtautuneen alkuperäisistä arvoistaan. Koti, uskonto ja isänmaa eivät ole enää kovassa kurssissa, perinteisiin arvoihin nojaavat ajetaan ahtaalle.

Auteron mukaan kokoomusta leimaa pelko mitä muut heistä ajattelevat.

Autero on varsin näkyvä poliitikko, joka ottaa usein kantaa päivänpoliittisiin kysymyksiin etenkin Twitterissä.

Imagopuolueen toimintatavat oudoksuttavat

Romakkaniemen maineenpilaamisoperaatiota on oudoksuttu laajalti. Hänelle osoitettuja Twitter-kommentteja:

– ” Tästä twiitistäsi äly, hyvänsuopaisuus ja hyvät käytöstavat suorastaan säihkyivät.”

– ”Aika ala-arvoista panetella Miia Auteroa selän takana. Ilkeily on Kokoomuksen erityisavustajien geeneissä. Muista aina kostaa!”

– ”puhdasta ilkeilyä”

– ” Toki sen sijaan, että mollaat puolueesta eronnutta, niin kannattaisi ehkä miettiä miksi kokkareiden nykyinen linja ei ole sellainen joka pitää ihmisiä mukana. Tuntuu sulavan…”

– ” Siinä oli kettuilua. Se ei ole huumorinlaji. Kokoomuksesta eroaminen ei ole merkki ääriajattelusta, johon VKK ja Ano lasketaan, vaan tervettä järkeä.”

– ” Onpas teillä katkera puolue.”

– ”.. missä vaiheessa tämä keskisormen näyttäminen lähtijöille tuli osaksi sivistyspuolueen pelikirjaa?”

SUOMEN UUTISET