Maanantai A-studiossa nähtiin erikoinen näytelmä. Toimittaja Johanna Vesikallio tivasi lukuisia kertoja puolustusministeri Jussi Niinistöltä (ps.) kantaa ei-julkiseen asiaan, johon tämä ei asian keskeneräisyyden voinut vastata. Kun toimittaja oli lopulta kysynyt asiaa kymmenellä eri tavalla, Niinistö päätti aiheen toteamalla: ”Jos ei muuta kysymystä, niin lähden pois.”

Koko keskustelu ohessa:

Ministeri Niinistö, aiotte torstaina valtioneuvoston istunnossa nimittää puolustusministeriön uudeksi kansliapäälliköksi puolustusministeriön resurssipoliittisen osaston päällikön Jukka Juustin. Tämä nimitys on herättänyt paljon arvostelua, koska myös nykyinen kansliapäällikkö Arto Räty olisi halunnut jatkaa tehtävässään ja hän on ollut tässä tehtävässä myös hyvin arvostettu. Miksi Jukka Juusti on parempi kansliapäällikkö kuin Arto Räty?

Tätä asiaa en voi vielä kommentoida julkisuudessa. Paperit esityslistat ovat ei-julkisia.

Olette jo kommentoinut tätä mm perussuomalaisten eduskuntaryhmän kokouksessa.

En sen enempää kuin mitä olen muutenkaan julkisuudessa kommentoinut.

Mikä tekee Juustista pätevämmän kuin Arto Räty?

Se selviää esittelymuistiosta.

Tässä esittelymuistiossahan sanotaan esimerkiksi näin..

Onko tämä se esittelymuistio? Se laitetaan vasta huomenna päätöksentekojärjestelmään.

No olen sen muistion nähnyt ja siellä tekstissä lukee näin, että kansliapäällikkö…

Se ei ole se muistio.

No, voitte kommentoida tätä tekstiä: Kansliapäällikön määräaikaisen kauden päättyessä voidaan arvioida virkaanhakijoiden kyvykkyyttä ottaen huomioon toimintaympäristössä nähtävissä olevat muutokset ja toiminnan painopisteet. Mikä on muuttumassa tässä Suomen toimintaympäristössä ja toiminnan painopisteissä, että se edellyttää puolustusministeriön kansliapäällikön vaihtamista?

En tuota kommentoi mutta hallitusohjelmakin lähtee siitä että Suomi parantaa asemaansa heikentyneessä turvallisuustilanteessa. Ja hallitusohjelmassa luetellaan erilaisia keinoja, miten Suomi parantaa tätä itsenäistä uskottavaa puolustustaan.

Miten tämä liittyy kansliapäällikön vaihtamiseen?

En kommentoi kansliapäällikköasiaa tässä yhteydessä

No miten paljon tästä Juustin .. öö .. se on nyt julkisuudessa hyvin tiedossa, että tämmöinen hanke on ja   tätä ette siis kiistä, että tällainen kansliapäällikön vaihtamishanke on meneillään.

En sitä kiistä.

Se on siis meneillään ja kuten sanottua torstaina se on valtioneuvoston istunnossa. Kuinka paljon tässä kansliapäällikön vaihtamishankkeessa on kyse siitä, että perussuomalaiset haluaa nyt uutena hallituspuolueena puumerkkinsä valtion hallintoon?

Kullakin ministerillä on oikeus nimittää sopivia virkamiehiä. Päteviä, sopivia.

Mikä tekee Juuskista pätevän ja sopivan?

En kommentoi enää tätä aihetta. Jos ei muuta kysymystä, niin lähden pois.

Kysyn vielä sen, että miksi ette kommentoi tätä tässä vaiheessa.

Sanoin jo, että lähden pois. Lähdenkö pois?

Siirrytään seuraavaan aiheeseen eli maamiina-aiheeseen?

SUOMEN UUTISET