Oikeusministeri Leena Meri esitteli hallitusohjelman mukaisen nuoriso- ja jengirikollisuuden torjuntaohjelman. Kansanedustaja ja lakivaliokunnan jäsen Ari Koponen pitää ohjelmaa erittäin tärkeänä, jotta saadaan ennaltaehkäistyä raaistunutta nuoriso- ja jengirikollisuutta.

– Suomessa kehitys ei ole edennyt vielä Ruotsin kaltaiseksi, joten nyt jos koskaan on aika puuttua ongelmaan tiukalla otteella. Tämän ohjelman lisäksi hallituksen maahanmuuttokiristykset ovat välttämättömiä ongelman laajenemisen estämiseksi, Ari Koponen kertoo.

Kaduilla saatava kävellä pelkäämättä

Hallitus kiristää seuraamuksia katujengeihin liittyvässä rikollisuudessa. Katujengeissä rikoksia tekevät pääasiassa ulkomaalaistaustaiset aikuiset miehet. Alle 15-vuotiaita lapsia käytetään rikoksentekovälineinä, jotta itse vältytään seurauksilta ja tätä pyritään tiukemmin torjumaan.

– Näiden maahanmuuttajajengien toiminta on häikäilemätöntä. Onneksi lakeja kiristetään niin tekojen seurauksen osalta kuin maahanmuuton kiristysten osalta. Suomessa tulee lasten ja aikuisten saada kävellä kaduilla pelkäämättä, Koponen lisää.

Koponen on jo viime kaudella tehnyt useita aloitteita, joilla ongelmaa olisi saatu kitkettyä. Koposen mukaan edellinen Marinin punavihreä hallituskokoonpano ”ei ottanut ideologisessa sokeudessaan ongelmaa sen vaatimalla vakavuudella”.

SUOMEN UUTISET