Poliisi julkisti vuoden 2023 tilastoja nuorisorikollisuudesta. Niiden mukaan rikosten määrä on kasvanut hurjasti. Maahanmuuttajat ylikorostuvat merkittävällä tavalla tilastoissa, ja nuorisorikollisuus kasvaa maahanmuuttajaryhmissä muita voimakkaammin. Perussuomalaisten kansanedustaja ja lakivaliokunnan jäsen Ari Koponen kertoo, että tilanteeseen on tulossa hallituksen toimesta ratkaisuja.

– Yllätys tämä nuorten rikollisuuden kasvu ei ollut kuin niille, joilla oli punavihreät maailmanparannuslasit päässä. Katujengit, nöyryytysväkivalta ja ryöstöt ovat poliisin arkea jo alle 15-vuotiaiden osalta – tähän on saatava ratkaisuja, perussuomalaisten kansanedustaja Ari Koponen sanoo.

Kriminaalipolitiikkaan luvassa kiristyksiä

Kriminaalipolitiikkaan on tulossa useita kiristyksiä tämän hallituskauden aikana oikeusministeri Leena Meren (ps.) toimesta. Koponen pitää myös kannatettavana poliisin toivetta siitä, että alle 15-vuotiaita saisi pidättää, vangita ja asettaa tehostettuun matkustuskieltoon.

– Kaikki tarpeellinen tulee tehdä, ja poliisia on syytä kuunnella tarkkaan. Juurisyyt pitää tunnistaa ja niihin puuttua. Maahanmuuttopolitiikkaan tulevat kiristykset ovat enemmän kuin tarpeen. Onneksi maassa on Suomesta ja suomalaisista välittävä hallitus, Koponen iloitsee.

Suomen Uutiset