Sisäministeri Mari Rantasen toimesta eduskuntaan tuotiin ensimmäinen maahanmuuttolakien kiristämispaketti. Kansanedustaja ja lakivaliokunnan jäsen Ari Koposen mukaan kansalaisuuden asumisajan nosto viidestä vuodesta kahdeksaan on tervetullut askel oikeaan suuntaan.

– Suomen kansalaisuus ei ole kauppatavaraa, jonka saa miltei kielitaidoton suomalaista kulttuuria kunnioittamaton pari hassua vuotta Suomessa asunut maailmanmatkaaja, Ari Koponen jyrähtää.

Ruotsin tie ei ole rikkautta

Kansalaisuuden ehtojen kiristys, oleskelulupien kiristys ja karkotusten helpottaminen ovat ensimmäinen osa hallituksen maahanmuuttopolitiikan täyskäännöksessä. Koposen mukaan maahanmuuttolakien kiristyksellä vähennetään kannustimia monenlaista rikollisuutta aiheuttavalle ja julkista taloutta rapauttavalle haittamaahanmuutolle, jota vihervasemmistossa on rikkaudeksikin kutsuttu.

– Se tuho, mitä Ruotsissa ja monissa muissakin Euroopan maissa jo nyt näemme, ei todellakaan ole mikään ”rikkaus”. Se ei ole rikkautta, että autot räjähtelevät kadun varsilla. Se ei ole rikkaus, että raiskaustilastot kasvavat ja yhteiskuntarauha järkkyy, Koponen lataa.

Suomen Uutiset