Torstaina eduskunnan täysistunnossa oli lähetekeskustelussa useampi maahanmuuttopolitiikkaa kiristävä hallituksen esitys. Hallintovaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Mauri Peltokangas (ps.) oli salikeskustelussa puolustamassa hallituksen linjaa.

– Kiitän ministeriä näistä esityksistä. Itse olen noin viisi vuotta täällä eduskunnassa puhunut näistä asioista, koska näen itse, että Suomen sisäinen turvallisuus on erittäin tärkeä politiikan aihealue. Olenkin erittäin onnellinen tänä päivänä, että meillä on ministeri Rantasen kaltainen sisäministeri, jolle Suomen turvallisuus on ykkösprioriteetti, Mauri Peltokangas toteaa.

Vasemmisto vastustaa tiukennuksia

Peltokangas arvasi, että lakipaketti saattaisi aiheuttaa kovaakin keskustelua salissa, sillä se on ensimmäinen suuri harppaus maahanmuuttopolitiikassa tällä hallituskaudella. Hän kuitenkin hieman yllättyi siitä, että salin vasen laita ei näytä viisastuneen tuumaakaan omissa linjauksissaan.

– Jokaista hallituksen esitystä piti salissa vastustaa. Näyttää siltä, että Ruotsin tai muidenkaan maiden varoittavat esimerkit eivät riitä suomalaiselle vasemmalle laidalle kertomaan, että heidän linjansa on Suomelle yksiselitteisesti haitallinen.

Suomi ansaitsee paremman vasemmiston

Peltokangas kertoo, että suomalainen maahanmuuttopolitiikka lähenee uudistusten jälkeen yleispohjoismaista tasoa. Suomalaisen sosiaalidemokraatin on vaikea niellä sitä tosiasiaa, että muissa Pohjoismaissa sisarpuolueet ovat jo myöntäneet aiemman maahanmuuttopolitiikkansa epäonnistuneen.

– On mielenkiintoista huomata, että Tanskassa paikalliset sosiaalidemokraatit tekevät osin jopa tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa kuin me perussuomalaiset täällä Suomessa, Peltokangas pohtii ja jatkaa:

– Toivon todella, että realistinen maahanmuuttopolitiikka on Suomessakin jatkossa ylivaalikautista ja että SDP ja mielellään myös muut vasemman laidan puolueet korjaavat näkemyksiään näissä kysymyksissä.

Aika korjata näkemyksiä

Peltokangas painottaa, että suomalaisella vasemmistolla on nyt pelin paikka, kun uudesta rajalaista aletaan tekemään päätöksiä. Rajalain hyväksyntä eduskunnassa vaatii ensin eduskunnan 5/6-enemmistön, koska lain hyväksyminen edellyttää perustuslain nopeutettua muuttamista. Varsinainen hyväksyntä edellyttää vielä 2/3-enemmistön.

– Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että tarvitsemme laille tukea myös vasemmisto-oppositiolta, Peltokangas pohtii ja jatkaa:

– Toivotan suomalaisen vasemmiston ilomielin näihin talkoisiin suomalaisten turvallisuuden edistämiseksi. Rajalaki on suomalaiselle viranomaiselle tärkeä työkalu, jonka etenemistä ei saa vesittää.

Suomen Uutiset