Kokoomuksen puheenjohtajavaihdos otettiin perussuomalaisissa vastaan ilman suurempaa draamaa. Timo Soini uskoi yhteistyön sujuvan myös Petteri Orpon johtaman kokoomuksen kanssa.

Kokoomuksen Petteri Orpo näyttää nousevan valtionvarainministeriksi. Timo Soinilta tiedusteltiin, miten hän uskoo yhteistyön sujuvan.

– Viime vaalikaudella olimme Orpon kanssa yhdessä ulkoasiainvaliokunnassa. Hän on ollut istuvan hallituksen sisäministeri ja mukana keskeisissä työryhmissä. Kyllä Petterin kanssa pärjätään. Nyt on sitten SOS-hallitus, ulkoministeri totesi viitaten Sipilä–Orpo–Soini-kolmikon nimiin.

Soini ei usko salkkujaon muutoksiin.

– On kokoomuksen asia, keitä he hallituksessa pitävät. Uskon, että kokoomus osaa nämä valinnat itsenäisesti tehdä. Mutta toki asia kiinnostaa. Aikaisemman porukan kanssa ovat asiat menneet hyvin, ja uskon että jatkossakin menee hyvin.

– Olen hyvin iloinen, että tämä puheenjohtajataisto on ohi. Tällainen taisto on muille hallituspuolueille vähän hankalaa. Fokus on puolueen omissa asioissa eikä hallituksen yhteisissä asioissa. Nyt tilanne on selvä ja eteenpäin mennään. Alexille vain sen verran sanoisin, että politiikka on kova laji.

Soini ei ota kantaa siihen, olisi puheenjohtajavaalin tulos mieluisa.

– En ole sen puolueen äänestäjä enkä kannattaja.

Soini muistutti Alexander Stubbin luvanneen olla ehdolla kuntavaaleissa, mikäli hän voittaa puheenjohtajavaalin. Nyt kun kävi toisin, on mahdollista, ettei häntä vuoden 2017 kuntavaaleissa nähdä. Tämä voi muuttaa Espoon kuntavaalitulosta, jossa myös Soini on itse ehdolla.

SUOMEN UUTISET