Viimeinenkin itärajan rajanylityspaikka, Raja-Jooseppi, on sulkeutunut 29.11.2023 kello 14. Kansainvälisen suojelun hakeminen keskitetään lentoliikenteen ja vesiliikenteen rajanylityspaikoille. Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen on tyytyväinen hallituksen päätökseen.

– Aiempi päätös sulkea rajanylityspaikkoja ja keskittää kansainvälisen suojelun hakeminen Raja-Joosepin rajanylityspaikalle ei ollut riittävä toimenpide. Se ei pysäyttänyt eikä juuri vähentänyt venäläisten viranomaisten Suomen rajalle ohjaamien maahantulijoiden määrää. Lisäksi ilmiö olisi todennäköisesti voimistunut entisestään, toteaa perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen.

Valtioneuvoston muistiossa ilmiö todettiin uhaksi kansalliselle turvallisuudelle ja yleiselle järjestykselle. Antikaisen mielestä riskit ovat hyvin todellisia, eikä niiden pitäisi olla epäselviä edes vihervasemmistolle.

– On jo moneen otteeseen todettu, että maahan pyrkivien henkilöiden joukossa voi olla rikollisia tai radikalisoituneita henkilöitä. Lisäksi Venäjä on käyttänyt maailmalla hyväkseen tulijoiden virtaa ja ujuttanut tulijoiden joukossa omien tiedustelu- ja turvallisuuspalveluiden henkilöstöä ja jopa operatiivisia toimijoita. Suomen poliisi onkin arvioinut, että maahan saapuvien ihmisten mukana Suomeen saapuu todennäköisesti sisäistä turvallisuutta vaarantavia henkilöitä, joista osalla voi olla jopa sotarikostaustaa.

Vasemmisto ei ota turvallisuusuhkaa tosissaan

Antikaisen mukaan on erikoista, että kansallista turvallisuutta uhkaavassa tilanteessa vihervasemmisto ei kykene ottamaan vakavasti Suomen turvallisuusviranomaisten varoituksia. Ylen A-studiossa vihreiden puheenjohtaja Sofia Virraltakin meni puurot ja vellit sekaisin, kun ainoa Virtaa huolestuttava asia oli oikeusvaltioperiaate ja asiasta käyty keskustelu, vaikka hallituksen päätöksentekoprosessi oli täysin lain ja asetusten sekä vakiintuneen prosessin mukainen.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Anderssonia huolestuttivat lähinnä vain kansainväliset sopimukset, mutta Suomen ja suomalaisten turvallisuus ei tietenkään ansainnut edes mainintaa.

– Hallitus ja eritoten aiheen asiantuntijat eli maamme turvallisuusviranomaiset ovat arvioineet Venäjän hybridioperaation aiheuttavan vakavan uhan Suomen kansalliselle turvallisuudelle. Uhat voisivat myös laajentua. Riskit olisivat siis moninkertaistuneet, mikäli näitä rajoitustoimia ei olisi nyt tehty.

– Siten on aivan käsittämätöntä, että vihervasemmisto edelleen asettaa erilaisille tulkinnoille alttiit kansainväliset sopimukset Suomen ja suomalaisten turvallisuuden etusijalle. Jokainen voi itse arvioida, ketä tämä vihervasemmiston toiminta palvelee, Antikainen ihmettelee.

Hallituksen prioriteettina kansallinen turvallisuus

Antikaisen mielestä tässä tilanteessa on sanottava asiat niin kuin ne ovat:

– Vihervasemmisto olisi toisin sanoen valmis edistämään Venäjän hybridivaikuttamista suomalaisten turvallisuuden ja jopa maamme suvereniteetin kustannuksella. Tämä on hyvin vaarallinen tie, jolle ei pidä lähteä. Onneksi meillä on nyt hallitus, jonka prioriteettina on maamme kansallinen turvallisuus aikana, jolloin naapurimme on arvaamaton ja vihamielinen meitä kohtaan. Me olemme olleet hyvä ja luotettava naapuri, ja Venäjän hallinto voi katsella peiliin syitä tai syyllisiä haettaessa.

– Lopuksi on todettava, että perussuomalaisilla on edelleen kirkkaana mielessä myös hallituksessa se, mikä meidät hallitukseen vei ja minkä eteen siellä teemme töitä: se on Suomen ja suomalaisten turvallisuus. Perussuomalaiset on sitoutunut suomalaisten turvallisuudesta huolehtimiseen. Olemme valmiita vaikeisiinkin päätöksiin, jotka takaavat turvallisuuden, ja olemme myös pitäneet lupauksestamme kiinni, Antikainen muistuttaa.

Suomen Uutiset