

PS ARKISTO
Antikainen: Onko poliittinen väkivalta hallituksen mielestä ongelma silloinkin, kun se kohdistuu oppositioon kotimaassamme?
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen on huolissaan poliittisesta väkivallasta Suomessa ja ihmettelee hallituksen hiljaisuutta opposition kansanedustajaan kohdistuneen pahoinpitelyn suhteen. Asiasta kirjallisen kysymyksen tehnyt Antikainen haluaa tietää, pitääkö hallitus poliittista väkivaltaa ongelmana silloinkin, kun se kohdistuu perussuomalaisiin.
Poliittinen väkivalta nousi otsikoihin joulukuun alkupuolella, kun perussuomalaisten kolmas varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen joutui pahoinpitelyn kohteeksi lahtelaisessa yökerhossa. Tapahtuneesta on tehty rikosilmoitus. Syksyllä Tynkkyseen käytiin käsiksi myös Elokapinan mielenosoituksen yhteydessä.
– Hallituksen hiljaisuus oppositiopuolueen kansanedustajaan kohdistuneen pahoinpitelyn suhteen kertoo kaiken siitä, miten paljon hallitusta kiinnostavat muiden kuin omien kavereidensa asiat. Syvä hiljaisuus seurasi myös aiemmin syksyllä, kun kaksi Elokapinan mielenosoittajaa kävi käsiksi edustaja Tynkkyseen eduskuntatalon edessä, perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen toteaa.
– Vihervasemmiston erityissuojeluksessa olevan Elokapinan suhteen asia ei yllätä, mutta sivullisen hyökkäys kansanedustajan kimppuun luulisi soittavan hälytyskelloja puoluetaustaan katsomatta.
Juha Sipilän kohdalla väkivalta tuomittiin
Alkuvuodesta myös keskustan kansanedustaja Juha Sipilä joutui pahoinpitelyn kohteeksi ylittäessään katua eduskuntatalon lähellä. Helsingin käräjäoikeus päätti koventaa Sipilään kiinni käyneen miehen tuomiota, sillä oikeus katsoi pahoinpitelyn motiivin olleen poliittinen.
– Edustaja Sipilän tapauksessa pääministeri Sanna Marin tuomitsi teon loukkaukseksi sekä yksilöä että koko eduskuntaa kohtaan. Perussuomalaisen joutuessa väkivallanteon kohteeksi seuraa ainoastaan syvä hiljaisuus.
– Poliittinen väkivalta ei ole ainoastaan vakava hyökkäys yksittäistä ihmistä kohtaan, vaan vaarantaa myös sekä sananvapauden että demokratian toteutumisen, eikä sille missään nimessä tule antaa jalansijaa maassamme. Hallituksen on yksiselitteisesti tuomittava kaikenlainen poliittinen väkivalta sen kohteesta riippumatta, Antikainen vaatii.
Edustaja Antikainen on jättänyt kirjallisen kysymyksen poliittiseen väkivaltaan liittyen.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Elokapina mielenosoitukset Poliittinen väkivalta kirjallinen kysymys vihervasemmisto oppositio Sanna Marin Sanna Antikainen Demokratia Sananvapaus Sebastian Tynkkynen Pahoinpitely Juha Sipilä hallitus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Kansanedustaja Tynkkystä iskettiin naamaan Lahden yössä – tekee rikosilmoituksen: ”En suostu olemaan nyrkkisäkki”

IL: Juha Sipilään käytiin käsiksi

“Tapetaan AfD:n siat räjähteillä” – Antifa julkaisi tappolistan osoitteiden ja pommiohjeiden kera

Välikohtaus suorassa lähetyksessä, miehet hyökyivät Tynkkysen kimppuun – “elokapinalaiset käyttävät väkivaltaa jopa kansanedustajia kohtaan”

Tynkkysen pahoinpitelijä tuomittiin 60 päiväsakkoon – poliittinen motiivi kovensi tuomiota
Viikon suosituimmat

Valkoisen teinin tappajasta tuli Amerikan mustien sankari
Texasissa nuorten miesten nujakka päättyi toisen nuoren kuolemaan, koska musta nuorukainen oli tuonut koulun urheilukisoihin repussaan veitsen ja päätti käyttää sitä. Nyt valkoisen teinipojan tappajasta on tullut Amerikan mustien sankari, jolle ihmiset ovat lahjoittaneet jo yli puoli miljoonaa dollaria.

MTV Uutiset otti selvää, mistä maista suomalaisiin korkeakouluihin haetaan – Halla-aho: “Kukaan muu kuin toimittaja ei luullut, että Suomeen tultaisiin opiskelemaan länsimaista”
"Jos luulit, että suomalaisiin korkeakouluihin haetaan opiskelemaan eniten esimerkiksi Saksasta tai Britanniasta, niin metsään meni", kirjoittaa MTV Uutiset artikkelissaan, jossa se on selvittänyt, mistä maista suomalaisiin korkeakouluihin haetaan opiskelemaan. - Kukaan muu kuin toimittaja ei luullut, että Suomeen tultaisiin opiskelemaan länsimaista, toteaa eduskunnan puhemies, perussuomalaisten Jussi Halla-aho Facebook-kirjoituksessaan.

Ulosottovelallisten tilanne paranee – Ari Koponen: ”Aito mahdollisuus päästä pois veloista”
Hallitus päätti puoliväliriihessä kirjauksesta, jolla etsitään keinoja auttaa ulosottovelallisia uuteen alkuun. Tarkoituksena on, että koron lisäksi myös velan pääoma tosiasiallisesti lyhenee.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Purra: “Suomalaisen veronmaksajan ei pidä kustantaa sitäkin lystiä, että joku roudaa jopa bisneksenä porukkaa tänne”

Purra myllyttää hyväuskoisia poliitikkoja: “Voisi kysyä, että miten mitään näin päätöntä voi edes keksiä”

SDP sulki perussuomalaiset ulos pormestarineuvotteluista – Vigelius: Nurmisen puheet yhteistyön tärkeydestä ovat ristiriidassa tekojen kanssa
Tampereen pormestariksi todennäköisesti nouseva Ilmari Nurminen (sd.) kertoi torstaina, että perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit on jätetty pois neuvotteluista Tampereen pormestariohjelmasta vuosille 2025–2029.

Manner-Espanjan sähköjärjestelmä romahti – yhteiskunta meni täysin sekaisin
Sähköt katkesivat tänään Espanjassa sekä Portugalissa ja kaaos iski välittömästi. Lähes kaikki modernin yhteiskunnan toiminnot ovat riippuvaisia toimivasta sähköverkosta, mikä tuli jälleen todistetuksi. Espanjan kansallinen kyberturvallisuusinstituutti tutkiikin, onko sähköverkon romahtamisen syynä kyberhyökkäys. Todennäköisin syy liittyy kuitenkin säätilaan.

Hallitus uusii YEL-työtulon – Marinin hallituksen kohtuuton ja typerä järjestely johtaisi katastrofiin
Yrittäjien eläkejärjestelyistä on ollut paljon puhetta nykyisen hallituksen puoliväliriihen yhteydessä. Voimassa oleva lainsäädäntö on Marinin hallituksen politiikan seurausta, ja erityisavustaja Asmo Maanselän (ps.) mukaan se johtaisi katastrofiin vuonna 2029.

Ruuan arvonlisävero laskee – kuluttajan ostovoima vahvistuu
Arvonlisäverotusta kevennetään alentamalla 14 prosentin arvonlisäverokantaan kuuluvien hyödykkeiden verokanta 13,5 prosenttiin vuodesta 2026 alkaen, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi keskiviikkoiltana hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.