Suomen liittyminen Naton tarkkailijajäseneksi heinäkuun alussa tulee tiivistämään Suomen ja muiden Naton jäsenmaiden suhteita entisestään. Tuleva Nato-jäsenyys edistää sekä Suomen ja koko Itämeren alueen turvallisuutta ja vakautta, että vahvistaa maamme sotilaallista huoltovarmuutta.

Puolustusvoimien Nato-yhteensopivuutta on rakennettu määrätietoisesti usean vuoden aikana, sillä puolustusministeriö linjasi puolustustarvikehankintojen yhteensopivuudesta jo vuonna 2011.

– Nato-jäsenyys on sekä tärkeä Suomen turvallisuuden kannalta, että loistava tilaisuus edistää suomalaista puolustusosaamista ja -teollisuutta toisten Nato-maiden parissa. Samalla meidän tulee vahvistaa omaa sotilaallista huoltovarmuuttamme tukemalla kotimaista puolustustarviketuotantoa. Maantieteellinen sijaintimme on logistisesti haastava ja meillä on pitkä maaraja arvaamattoman Venäjän kanssa, joten oman tuotannon kehittäminen on avainasemassa maamme turvallisuuden kannalta, perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen toteaa.

Aggressiivinen ja arvaamaton rajanaapuri

Valtion keskeisiin turvallisuusetuihin liittyvät hankinnat on rajattu kilpailutuksen ulkopuolelle sekä EU-direktiivillä että lailla julkisista puolustus- ja turvallisuushankinnoista. Tämä mahdollistaa puolustustarvikkeiden hankinnan kotimaisilta toimittajilta ja osaltaan edesauttaa Suomen sotilaallisen huoltovarmuuden kehittämistä.

– Venäjän raakalaismainen hyökkäys Ukrainaan on muuttanut Euroopan turvallisuustilannetta pysyvästi. Venäjä on aggressiivinen ja arvaamaton rajanaapuri, johon ei voi luottaa tippaakaan. Nyt on hyvä hetki suosia suomalaista myös puolustushankintojen osalta, sillä maamme sotilaallinen huoltovarmuus on turvattava kaikin mahdollisin keinoin.

– Olen jättänyt suomalaisen puolustusteollisuuden kehittämisestä kirjallisen kysymyksen, sillä kotimainen puolustustarviketuotanto on elintärkeää Suomelle mahdollisissa kriisitilanteissa, Antikainen kertoo.

SUOMEN UUTISET