Yhdysvaltain Wisconsinin osavaltiossa Kenoshan kaupunki oli ilmiliekeissä. Mellakointi on kestänyt kaksi peräkkäistä yötä. Vandalismi ja varkaudet alkoivat sen jälkeen, kun poliisi ampui etsintäkuulutettua Jacob Blakea. Blake on sairaalahoidossa. Osavaltion kuvernööri Tony Evers julisti hätätilan mellakoinnin vuoksi tiistaina kahden anarkiayön jälkeen.

Wisconsinin demokraattipuolueen kuvernööri Tony Evers kutsui kansalliskaartin apuun mellakoiden torjuntaan maanantaina, Fox News uutisoi. Vapaa toimittaja Drew Hernandez kertoo Black Lives Matter -mellakoitsijoiden sytyttäneen tuleen useita autokaupan pihalla myynnissä olleita autoja.

Mellakoijat ovat polttaneet myös useita rakennuksia maan tasalle. Hätääntyneet lähialueen asukkaat ovat yrittäneet sammuttaa lähellä riehuvia tulipaloja, koska he pelkäsivät tulen leviävän heidän koteihinsa.

Mellakoitsijat ovat tuhonneet liikennevaloja, katulamppuja ja liiketiloja. Osa liiketiloista on ryöstetty tyhjäksi, osa poltettu ja osa on sekä ryöstetty että poltettu.

Sadat riehujat pyrkivät Kenoshan pormestari John Antaramianin turvarakennukseen. Mellakoitsijat olivat saaneet oven jo saranoiltaan, kunnes poliisi ehätti paikalle ja hajoitti väkijoukon pippurisumutteella.

Useita mielenosoituksia ja mellakoita seurannut Brendan Gutenschwager on taltioinut kattavasti Twitterissä Kenoshan mellakoita. Hän kuvailee toisen mellakointiyön muistuttaneen oleskelua sota-alueella.

Henri Alakylä