Yhdysvaltalaisen CBN Newsin haastattelemat kristityt syyrialaiset pakolaiset kertovat, että heitä syrjitään pakolaisaseman saamisessa.

CBN Newsin selvityksen mukaan esimerkiksi kymmenien tuhansien Yhdysvaltoihin sekä Isoon-Britanniaan saapuneiden syyrialaispakolaisten joukossa on vain pieni joukko kristittyjä.

Uutiskanavan raportista käy myös ilmi, että pakolaisleirien YK:n virkailijat ovat pääosin muslimitaustaisia, mikä näkyy heidän toiminnassaan.

Kristityille ei edes ruokaa

CBN News kertoo myös, että kristittyjen pakolaisten ahdinkoon on ottanut kantaa myös entinen Englannin kirkon korkea johtaja, Canterburyn arkkipiispa Lord George Carey.

Hän vaatii asianajajansa Paul Diamondin mukaan Britannian sisäministeriöltä selvitystä, miksi vuonna 2014 Britanniaan ja Yhdysvaltoihin saapuneiden 60 000 syyrialaispakolaisen joukossa ei ollut juuri yhtään kristittyä. CBN Newsin mukaan vain yksi prosentti.

– Tilanne on järjetön. Monet kristityt pakolaiset eivät pääse leireille hakemaan edes ruokaa, jos he kertovat muslimitaustaisille YK:n vartijoille olevansa kristittyjä. Vartijat estävät heidän pääsynsä pilkaten, asianajaja Diamond sanoo CBN Newsille.

Jopa 99 prosenttia muslimeja

YK:n virkailijoiden uhriksi on joutunut CBN:n Newsin haastattelema kristitty syyrialaispakolainen Jordaniassa. Hän kertoo tulleensa estetyksi YK:n virkailijoiden toimesta pyrkiessään leirille hakemaan apua.

– Melkein kaikki YK:n virkailijat täällä ovat muslimeja. Lähes 99 prosenttia heistä. He kohtelevat meitä kuin vihollisia, pakolainen kertoo CBN Newsin Lähi-idän uutisraportissa.

SUOMEN UUTISET