Yhtä lukuunottamatta jokainen demokraattipuolueen senaattori, joka äänesti Trumpin ehdokasta Brett Kavanaughia vastaan korkeimman oikeuden tuomarin nimitysäänestyksessä, menetti paikkansa tiistain välivaaleissa, kirjoittaa konservatiivinen verkkojulkaisu The Daily Wire. Yhdysvaltalaiset äänestäjät siis rankaisivat demokraattien likaisten temppujen osastoa, joka pyrki pilaamaan Kavanaughin maineen perättömillä väitteillä alaikäisten seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja raiskausyrityksistä.

Presidentti Donald Trump nimitti heinäkuussa Kavanaugh’n Yhdysvaltain korkeimman oikeuden tuomariksi eläkkeelle siirtyvän Anthony Kennedyn seuraajaksi. Nimitysprosessin aikana Kavanaugh’ta vastaan esitettiin syytöksiä, joista pahimman mukaan hän oli yrittänyt 1980-luvulla 15-vuotiaan tytön ollessaan itse 17-vuotias.

Kavanaugh kiisti syytöksen ja piti sitä poliittisena hyökkäyksenä. Yhdellekään syytökselle ei esitetty vakuuttavaa näyttöä. Lokakuussa Yhdysvaltain senaatti vahvisti Kavanaugh’n nimityksen korkeimman oikeuden tuomariksi äänin 50–48.

Indianassa istuva demokraattisenaattori Joe Donnelly hävisi republikaanien Mike Braunille. Donnelly oli äänestänyt Trumpin ensimmäisen Korkeimman oikeuden nimityksen, Neil Gorsuchin, puolesta, mutta Kavanaugh oli hapokkaampi tapaus.

– Minulla on syvällisiä varauksia tuomari Kavanaughin nimittämiseen tähän elinikäiseen tehtävään, ja kuten aiemmin lausuin, emme ole parhaista yrityksistäni huolimatta saaneet kaikkea tarvittavaa informaatiota tähän nimitykseen liittyen, Donnelly sanoi.

Donnelly sanoi myös, että syytökset Kavanaughia kohtaan ovat ”vakavia ja uskottavia”, ja hän halusi FBI:n tutkivan ne. Liittovaltion poliisi todellakin tutki syytökset, eikä löytänyt mitään näyttöä tukemaan luotettavaksi väitettyjä syytöksiä.

Sama kaava toistui Pohjois-Dakotassa, jossa demokraattisenaattori Heidi Heitkamp äänesti Gorsuchin puolesta mutta Kavanaughia vastaan. Hän jopa käytti Kavanaughia keppihevosena kampanjassaan. Hän julkaisi ilmoituksen, jonka väitti olevan seksuaalisen ahdistelun kohteeksi joutuneiden kirjoittama avoin kirje. Hän ei kuitenkaan kysynyt lupaa näiltä naisilta käyttää heidän nimiään ja kotipaikkojaan.

Heitkampin suosio oli kyselytutkimusten mukaan jo laskussa, mutta tämä munaus sinetöi hänen kohtalonsa, The Daily Wire kirjoittaa. Republikaanien ehdokas Kevin Cramer nappasi senaattoripaikan.

Missourissa istuva senaattori Claire McCaskill äänesti Kavanaughia vastaan ja hävisi republikaanien haastajalle Josh Hawleylle. Floridan demokraattisenaattori Bill Nelson äänesti Kavanaughia vastaan ja hävisi republikaanikuvernaattori Rick Scottille. Sitä vastoin Länsi-Virginian näkemyksiltään konservatiivinen demokraattisenaattori Joe Manchin äänesti Kavanaughin puolesta ja piti paikkansa – osavaltiossa, jonka Trump voitti vuonna 2016.

Vain Montanan demokraattisenaattori Jon Tester, joka äänesti Kavanaughia vastaan, voitti vaalin.

Suomen Uutiset