LEHTIKUVA
Eerola: Venäjältä saapuvat turvapaikanhakijat käännytettävä pikaisesti
Hallituksen yhdessä sopimat turvapaikkapoliittiset toimenpiteet on saatava nopeasti täytäntöön, perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola sanoo tiedotteessaan. Eerola korostaa, että Venäjästä on tullut siirtolaisuuden pääväylä.
– Norja ei käsittele Venäjältä saapuvien turvapaikanhakijoiden hakemuksia ja on valmistellut ohjeet turvapaikanhakijoiden käännyttämisestä takaisin Venäjälle. Tämä on lisännyt painetta Suomen suuntaan, Eerola toteaa.
Eivät kärsi hätää
Suurin tulovirta koostuu nyt Venäjällä vuosikausia asuneista afgaaneista. Aikoinaan ensimmäiset Suomeen tulleet afgaanit ja somalit saapuivat nimenomaan Venäjältä kommunismin romahtamisen jälkeen, vaikka osa edellä mainituista kuului itse Neuvostoliiton tukijoihin. Norjan oikeusministeri Anders Anundsenin mukaan nämä ihmiset eivät kärsi hätää ja ovat turvassa Venäjällä.
– Hallituksen linjan mukaan Venäjä on sitoumustensa perusteella turvallinen turvapaikkamaa. Nyt nämä linjaukset on laitettava pikaisesti täytäntöön, Eerola jyrähtää.
Talouspakotteet lisäävät lähtöintoa
Eerolan mukaan tosiasiat on nyt tunnustettava ja käännytettävä Venäjältä tulevat turvapaikanhakijat pikaisesti takaisin.
– Euroopan unionissa pitää keskustella myös Venäjän talouspakotteiden mielekkyydestä. Turkki saa merkittäviä taloudellisia etuja, kun se alkaa patoamaan siirtolaistulvaa Eurooppaan.
– Venäjään kohdistuneet talouspakotteet lisäävät maassa asuvien arbuusikauppiaiden halukkuutta lähteä elintasopakolaiseksi länteen, mutta jotkin tahot haluavat vain keskustella siitä millaisissa joukoissa kotimaiset voimat kadulla esiintyvät, Eerola ihmettelee.
Eerola muistuttaa, että hallituksen marraskuussa hyväksymien linjausten mukaan Venäjä kuuluu Euroopan neuvostoon ja on Euroopan ihmisoikeussopimuksen sekä Geneven pakolaissopimuksen ja kidutuksen vastaisen yleissopimuksen osapuoli.
Kuvassa: Venäjältä saapuvia turvapaikanhakijoita Norjan rajalla 21. joulukuuta 2015.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Nuorten tyttöjen ahdistelua peitelty Ruotsissakin – ruotsidemokraattien pelossa?
Apulaispoliisipäällikön lausunto ymmärrettiin tahallaan väärin
Eerola: Haluaako Rinne yhä terveyspalvelut laittomasti maassa oleskeleville?
Puolustusministeri: Ei Tahrinin aukiota Suomeen
EU tyytymätön Turkin toimiin pakolaisvirran tyrehdyttämisessä
Saksassa kuohuu – mielenilmaukset riistäytyneet käsistä
Eerola: “Perheenyhdistäminen tehtävä mahdollisimman vaikeaksi – Suomi voisi kerrankin toimia ensimmäisenä”
Eerola: “Kaikki somalialaiset käännytettävä”
Viikon suosituimmat
Keskisuomalaisen päätoimittaja Yle-pomo Riikka Räisäsestä: Näillä näytöillä joku muu päätoimittaja olisi jo eronnut
Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervola arvioi, että Riikka Räisäsen asemassa joku muu päätoimittaja olisi jo joutunut eroamaan tehtävästään.
Poliisi nappasi Helsingin yliopiston kunniatohtorin kiinni kahdesti – ensin Kööpenhaminassa, sitten Tukholmassa
Palestiina-huivin harteilleen kietonut ilmastoaktivisti ja kunniatohtori Greta Thunberg pidätettiin viime viikolla Israelin vastaisen mielenosoituksen aikana Tanskan pääkaupungissa Kööpenhaminassa. Thunberg on myös Suomen ja Ruotsin poliisin vanha tuttu.
Halla-aho: Arvelen, että moni muukin kuin persukansa alkaa ymmärtää Ylen prioriteetteja – ”Leikkausvaraa riittää myös tulevaisuudessa”
Samana päivänä kun maltilliset leikkaukset julkistettiin, Yle ilmoitti aloittavansa somalin- ja arabiankielisen uutispalvelun.
Antikainen: Yle on väärässä – uutiset somaliaksi ja arabiaksi eivät auta sopeutumaan suomalaiseen yhteiskuntaan
Torstaina 12.9. Yle ilmoitti aloittavansa arabian- ja somalinkieliset uutispalvelut 23.9. Yle perustelee päätöstään sillä, että se auttaa kyseisiä kieliä puhuvia sopeutumaan yhteiskuntaan ja ymmärtämään paremmin suomalaista elämäntapaa. Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikaisen mielestä somalian- ja arabiankielisten uutisten lisääminen ei edistä maahanmuuttajien integroitumista suomalaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin.
Purra oudoksuu Ylen valikoivaa tarmokkuutta – Jos väläytetään jopa Pikku Kakkosen tai MM-hiihdon lakkauttamista, miten rahaa ja energiaa riittää somalian- ja arabiankielisiin uutislähetyksiin?
Yle ilmoitti torstaina aloittavansa somalin- ja arabiankielisen uutispalvelun. Ylen Ykkösaamussa tänään vieraillut puheenjohtaja, valtionvarainministeri Riikka Purra oudoksuu Ylen valintoja,
Nuorisokoteja myydään rikollisjengeille: ”Todellisuus muistuttaa karmeaa pilaa”
Netin .se-päätteisillä kauppapaikoilla saattaa tulla vastaan otsikko: ”Hyvämaineinen ja erittäin kannattava nuorisokoti myynnissä – luvat kunnossa”. Ostajaksi kelpaa kuka vain – vaikka jengirikollinen. Ruotsin poliisin mukaan useita kuntien ja valtion rahoittamia nuorisokoteja pyörittääkin jo järjestäytynyt rikollisuus.
Vihersiirtymän vaikeudet kasaantuvat – akkutehdas kuilun reunalla: ”En ihmettele, jos konkurssi olisi edessä puolen vuoden sisällä”
Kiinalaisautojen esiinmarssi kiristää kilpailua autonvalmistajien välillä. Eurooppalaiset sähköautojen valmistajat leikkaavat tuotantoaan. Vuonna 2025 tuotetaan viisi kertaa kysyntää enemmän akkukennoja. Vihreän siirtymän vauhtisokeus voi käydä kalliiksi sijoittajille ja akkutehtaiden työntekijöille.
Päivän Pointti: Elokapina huutelee herkästi omien oikeuksiensa perään, mutta loukkaa samalla tietoisesti muiden liikkumisvapautta
Elokapina-liike vähät välittää muiden ihmisten oikeudesta liikkua kaupunkialueella, koska elokapinalaisten mukaan liikkumisen vapaus saa väistyä elokapinalaisten oikeuksien tieltä. Äskettäin Elokapina on vaatinut syytesuojaa syyttäjälaitokselta.
Työmarkkina-asiaa: Miko Bergbom ja Niko Ohvo ravistelevat syväjähmettynyttä Hakaniemeä – miksi Suomessa ei ole talouskasvua?
Harrisin ja Trumpin suuri vaaliväittely: Valheita, vanhojen kaivelua ja kiertelyä
Nyt se vihdoinkin toteutui: Kamala Harris ja Donald Trump kohtasivat toisensa kasvokkain ensimmäistä kertaa elämässään. Philadelphiassa ilman yleisöä pidetty suuri vaaliväittely tulee jäämään ehdokkaiden ainoaksi kohtaamiseksi. Väittelyn aiheita olivat muun muassa talous, abortti, maahanmuutto, terveydenhuolto, sodat ja ilmastonmuutos.