Hallituksen yhdessä sopimat turvapaikkapoliittiset toimenpiteet on saatava nopeasti täytäntöön, perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola sanoo tiedotteessaan. Eerola korostaa, että Venäjästä on tullut siirtolaisuuden pääväylä.

– Norja ei käsittele Venäjältä saapuvien turvapaikanhakijoiden hakemuksia ja on valmistellut ohjeet turvapaikanhakijoiden käännyttämisestä takaisin Venäjälle. Tämä on lisännyt painetta Suomen suuntaan, Eerola toteaa.

Eivät kärsi hätää

Suurin tulovirta koostuu nyt Venäjällä vuosikausia asuneista afgaaneista. Aikoinaan ensimmäiset Suomeen tulleet afgaanit ja somalit saapuivat nimenomaan Venäjältä kommunismin romahtamisen jälkeen, vaikka osa edellä mainituista kuului itse Neuvostoliiton tukijoihin. Norjan oikeusministeri Anders Anundsenin mukaan nämä ihmiset eivät kärsi hätää ja ovat turvassa Venäjällä.

– Hallituksen linjan mukaan Venäjä on sitoumustensa perusteella turvallinen turvapaikkamaa. Nyt nämä linjaukset on laitettava pikaisesti täytäntöön, Eerola jyrähtää.

Talouspakotteet lisäävät lähtöintoa

Eerolan mukaan tosiasiat on nyt tunnustettava ja käännytettävä Venäjältä tulevat turvapaikanhakijat pikaisesti takaisin.

– Euroopan unionissa pitää keskustella myös Venäjän talouspakotteiden mielekkyydestä. Turkki saa merkittäviä taloudellisia etuja, kun se alkaa patoamaan siirtolaistulvaa Eurooppaan.

– Venäjään kohdistuneet talouspakotteet lisäävät maassa asuvien arbuusikauppiaiden halukkuutta lähteä elintasopakolaiseksi länteen, mutta jotkin tahot haluavat vain keskustella siitä millaisissa joukoissa kotimaiset voimat kadulla esiintyvät, Eerola ihmettelee.

Eerola muistuttaa, että hallituksen marraskuussa hyväksymien linjausten mukaan Venäjä kuuluu Euroopan neuvostoon ja on Euroopan ihmisoikeussopimuksen sekä Geneven pakolaissopimuksen ja kidutuksen vastaisen yleissopimuksen osapuoli.

Kuvassa: Venäjältä saapuvia turvapaikanhakijoita Norjan rajalla 21. joulukuuta 2015.

SUOMEN UUTISET

Tagit