Hallituksen tekemien tiukennusten myötä yhä useampi turvapaikanhakija tulee saamaan käännytyspäätöksen pois Suomesta. Perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola muistuttaa, että moni turvapaikanhakija pyrkii jatkossa jäämään maahan laittomasti.

– Tuoreimpien kannatusmittauksien pohjalta on jatkossa olemassa suuri vaara, että SDP ottaa uudelleen esiin maksuttoman terveydenhuollon maassa laittomasti oleskeleville ulkomaalaisille eli ns. paperittomille siirtolaisille, Eerola sanoo.

PS esti, Rinne jyrähti

SDP:n eduskuntaryhmä ajoi asiaa viime vaalikaudellakin, mutta Kari Rajamäen (sd.) ja perussuomalaisten avustuksella lakiesitys jäi pöydälle, ja raukesi vaalikauden lopussa.

Silloin SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne jyrähti, että paperittomien oikeus saada terveyspalveluja olisi pitänyt hyväksyä. Nykyhallituksen ohjelmaan paperittomien siirtolaisten maksuton terveydenhuolto ei kuulu.

– Haluan Antti Rinteeltä selkeäsanaisen viestin, onko tämä vielä demarien ohjelmassa vai ei? Eerola kysyy.

Edesauttajille kovemmat tuomiot

Eerolan mukaan Suomen houkuttelevuutta sosiaaliperusteiselle maahanmuutolle on vähennettävä ja maassa laittomasti oleskelevien piileskelyä auttaville henkilöille on annettava kovat tuomiot.

Eerola peruisi esimerkiksi oleskeluluvan turvin eläviltä ulkomaalaisilta oleskeluluvan, jos nämä ovat osallistuneet laittomaa siirtolaisuutta ja ihmiskauppaa koskevaan rikollisuuteen.

SUOMEN UUTISET

Tagit