Suomen Perusta -ajatuspajan Marko Hamilo ja Arto Luukkanen pohtivat etäkeskustelussa keinoja koronan nujertamiseksi – miten korona voitetaan, minkälainen strategia olisi parasta omaksua ja siitä miten oppositio on pyrkinyt neuvoillaan auttamaan hallitusta löytämään oikean linjan.

Mitä ovat Rally around the Flag -efekti, Hammer and Dance -strategia? Ovatko hallituksen toimet oikeita ja oikea-aikaisia, vai onko kyse mielikuvapolitiikasta? Onko media tilanteen tasalla? Mukana myös pohdintaa siitä miten karanteeniaika merkitsee perheille. Ohjelman kesto noin yksi tunti.

Katso video:

Suomen Perusta -ajatuspajan Marko Hamilo (vasemmalla) ja Arto Luukkanen käyvät koronakeskustelua videoyhteydellä. Kuvattu 3.4.2020. Youtube, 55 min.

Keskustelijoiden mukaan yhteisen kansallisen linjan löytäminen on tärkeää, sillä vain yhteisillä ponnistuksilla tauti on voitettavissa.

Suomen Perusta myös esittää kutsun, jokaiselle suomalaiselle – puoluekannasta riippumatta – kirjoittamaan siitä miten miten korona kohdattiin ja miten se voitettiin. Kyseessä on suomalaisille II maailmansodan jälkeen pahin kansallinen koettelemus. Ajatuspaja pyytää suomalaisia kertomaan siitä, miten korona kohdattiin, miten siitä kärsittiin, miten se voitettiin, mitä siitä seurasi.

Luukkanen täsmentää: ”Ajatus on, että nämä muistelukset toimisivat päiväkirjana, ja niitä julkaistaisiin sopivin väliajoin. Samalla niiden materiaali toimisi lähteenä Suomen Perustan kirjoittamalle ”Korona-kronikalle”, jossa tullaa käymään läpi se mitä marraskuu 2019-kevät 2020 tapahtui Suomessa.

Katso myös Perustan aikaisempi korona-keskustelu.

SUOMEN UUTISET