

PS ARKISTO
Elomaa: Pienyrittäjistä on pidettävä huolta koronamyllerryksen keskellä
Koronaepidemia on valtava kriisi, joka ravistelee koko maailmaa ja Suomea niin terveyden kuin taloudenkin osalta. Kansanedustaja Ritva ”Kike” Elomaa on huolissaan ihmisten terveyden lisäksi talouden alamäen vaikutuksista erityisesti pienyrittäjien toimeentuloon.
– Suomen Pankin puolen miljardin lainaohjelma ei valitettavasti riitä kovinkaan pitkällä taantuman torjunnassa, Ritva ”Kike” Elomaa toteaa vakavana.
Pk-yritysten tulevaisuus ja työpaikat on turvattava
Elomaa peräänkuuluttaa pienyrittäjien huomioimista päätöksenteossa ja toivoo pankeilta sekä verottajalta ymmärrystä hankalan tilanteen takia. Suomalaisista yrityksistä peräti 93 prosenttia on alle 10 työntekijän yrityksiä ja ne työllistävät suuren joukon suomalaisia. Niiden toimintakyky on maamme taloudelle painava asia.
– Itse seurasin varsin läheltä 90-luvun laman tapahtumia ja sen jälkipyykkiä, joka ei ole vieläkään täysin ohi. Käytännössä kovimman hinnan taantumasta maksoivat juuri pienet ja keskisuuret yritykset sekä tietysti yrittäjät ja tavalliset kansalaiset. Sen sijaan niin sanottuihin isoihin kihoihin lama ei niin pahasti purrut, Elomaa kertoo.
– Pienet yritykset ovat Suomessa myös suuri työllistäjä eli niiden toimintakyky heijastuu yhteiskuntaan laajamittaisesti.
Eniten apua tarvitsevat ensin
Talouden alamäestä johtuvan kysynnän romahduksen seurauksena konkurssiaalto on väistämätön.
– Hallituksen tulee tehdä kaikkensa ennen kaikkea estääkseen koronaviruksen leviäminen ja toisekseen sen on huolehdittava elvyttävistä toimista mukaan lukien pienyrittäjien auttaminen takaisin jaloilleen.
– Tässä kriisin hoidossa on otettava huomioon eniten apua tarvitsevat niin terveydenhoidossa kuin taloudellisissakin tukitoimissa. Oikeudenmukaisuutta ei sovi unohtaa etenkään suuren hädän hetkellä, Elomaa painottaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- verottaja 90-luvun lama epidemia koronavirus Suomen Pankki Ritva ”Kike” Elomaa Pk-yritykset perussuomalaiset hallitus talous työllisyys
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Suomessa koronaa testataan pihistellen: Omalla rahallakaan ei välttämättä pääse – sairastuneiden todellista määrää ja sijaintia jo lähes mahdotonta tietää

Suomeen poikkeusolot – koulut kiinni, rajat kiinni, ihmiskontaktit rajataan minimiin koronan leviämisen estämiseksi

Hallituksen toimia arvostellaan pahenevassa koronatilanteessa: Miksi järeitä päätöksiä tehtiin vasta nyt?

Halla-aho: Julkisesta kulutuksesta on otettava kaikki löysät pois – ”Suomen, kuten jokaisen maan, on keskityttävä itsensä ja omiensa auttamiseen”

Arja Juvonen kiittää hallitusta toimenpiteistä, painottaa runsaan korona-testaamisen tärkeyttä – “Ikäihmisiä on suojeltava kaikin keinoin”

Suomalaisten turvallisuus on perussuomalaisille tärkein asia: “Kehitysapumenot, maahanmuuton kustannukset sekä poliittisten järjestöjen tuet ovat menoja, joista pitää näissä olosuhteissa leikata”
Viikon suosituimmat

Valkoisen teinin tappajasta tuli Amerikan mustien sankari
Texasissa nuorten miesten nujakka päättyi toisen nuoren kuolemaan, koska musta nuorukainen oli tuonut koulun urheilukisoihin repussaan veitsen ja päätti käyttää sitä. Nyt valkoisen teinipojan tappajasta on tullut Amerikan mustien sankari, jolle ihmiset ovat lahjoittaneet jo yli puoli miljoonaa dollaria.

Ulosottovelallisten tilanne paranee – Ari Koponen: ”Aito mahdollisuus päästä pois veloista”
Hallitus päätti puoliväliriihessä kirjauksesta, jolla etsitään keinoja auttaa ulosottovelallisia uuteen alkuun. Tarkoituksena on, että koron lisäksi myös velan pääoma tosiasiallisesti lyhenee.

MTV Uutiset otti selvää, mistä maista suomalaisiin korkeakouluihin haetaan – Halla-aho: “Kukaan muu kuin toimittaja ei luullut, että Suomeen tultaisiin opiskelemaan länsimaista”
"Jos luulit, että suomalaisiin korkeakouluihin haetaan opiskelemaan eniten esimerkiksi Saksasta tai Britanniasta, niin metsään meni", kirjoittaa MTV Uutiset artikkelissaan, jossa se on selvittänyt, mistä maista suomalaisiin korkeakouluihin haetaan opiskelemaan. - Kukaan muu kuin toimittaja ei luullut, että Suomeen tultaisiin opiskelemaan länsimaista, toteaa eduskunnan puhemies, perussuomalaisten Jussi Halla-aho Facebook-kirjoituksessaan.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Purra: “Suomalaisen veronmaksajan ei pidä kustantaa sitäkin lystiä, että joku roudaa jopa bisneksenä porukkaa tänne”

Purra myllyttää hyväuskoisia poliitikkoja: “Voisi kysyä, että miten mitään näin päätöntä voi edes keksiä”

SDP sulki perussuomalaiset ulos pormestarineuvotteluista – Vigelius: Nurmisen puheet yhteistyön tärkeydestä ovat ristiriidassa tekojen kanssa
Tampereen pormestariksi todennäköisesti nouseva Ilmari Nurminen (sd.) kertoi torstaina, että perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit on jätetty pois neuvotteluista Tampereen pormestariohjelmasta vuosille 2025–2029.

Manner-Espanjan sähköjärjestelmä romahti – yhteiskunta meni täysin sekaisin
Sähköt katkesivat tänään Espanjassa sekä Portugalissa ja kaaos iski välittömästi. Lähes kaikki modernin yhteiskunnan toiminnot ovat riippuvaisia toimivasta sähköverkosta, mikä tuli jälleen todistetuksi. Espanjan kansallinen kyberturvallisuusinstituutti tutkiikin, onko sähköverkon romahtamisen syynä kyberhyökkäys. Todennäköisin syy liittyy kuitenkin säätilaan.

Hallitus uusii YEL-työtulon – Marinin hallituksen kohtuuton ja typerä järjestely johtaisi katastrofiin
Yrittäjien eläkejärjestelyistä on ollut paljon puhetta nykyisen hallituksen puoliväliriihen yhteydessä. Voimassa oleva lainsäädäntö on Marinin hallituksen politiikan seurausta, ja erityisavustaja Asmo Maanselän (ps.) mukaan se johtaisi katastrofiin vuonna 2029.

Ruuan arvonlisävero laskee – kuluttajan ostovoima vahvistuu
Arvonlisäverotusta kevennetään alentamalla 14 prosentin arvonlisäverokantaan kuuluvien hyödykkeiden verokanta 13,5 prosenttiin vuodesta 2026 alkaen, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi keskiviikkoiltana hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.