Perussuomalaiset ovat helpottuneita, että hallitus päätti viimein tarttua härkää sarvista ja päättää käteistä toimista koronavirustartuntojen rajoittamiseksi.

Pääministeri Sanna Marin vahvisti, että hallitus ottaa koronavirusepidemian tosissaan, vaikkakin useisiin EU-maihin verrattuna varsin myöhässä.

Valtioneuvosto on presidentin kanssa todennut poikkeusolot. Se käsittelee valmiuslain käyttöönottoa huomenna. Samalla Suomi aloittaa valmistelun rajojen sulkemiseksi pikaisella aikataululla. Suomen kansalaisille suositellaan välitöntä paluuta Suomeen.

Koulut kiinni, kokoontumisia rajoitetaan

Hallitus rajoittaa julkiset kokoontumiset kymmeneen henkilöön ja tarpeetonta oleskelua yleisillä paikoilla suositellaan välttämään.

Hallitus on päättänyt keskeyttää lähiopetuksen oppilaitoksissa kouluista korkeakouluihin keskiviikosta alkaen. Kaikki toimet perustuvat ikäihmisten ja erityisryhmien suojaamiseen.

– Nyt alkaa tapahtumaan kuten pitääkin! iloitsee perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen.

– Hyvä. Hallitus toimii nyt, kuten PS viime viikolla esitti. Parempi myöhään kuin milloinkaan, toteaa puolestaan perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio.

Miksi päätöksenteko kesti näin pitkään?

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Riikka Purra toteaa hallituksen tehneen hyviä ja välttämättömiä päätöksiä, jotka olisi pitänyt tehdä jo aiemmin.

– Kun pahimmasta on päästy, on syytä perin pohjin selvittää, miksi hallitus oli niin pitkään useimpien muiden maiden linjasta poikkeavan informaation ja toimintaohjeiden varassa. Onko niin, että THL:n avainhenkilöt pitivät itsepintaisesti kiinni omasta näkemyksestään? Oliko kyseessä jokin strategia, jonka vasta viime hetkellä todettiin olevan väärä?

– Tilanne on erittäin vakava, mutta päätöksentekijöinä meidän pitää katsoa rohkeasti eteenpäin ja tehdä, mitä tilanne vaatii. Maamme turvallisuus ja kansalaisten terveys ovat kaikkein tärkeintä. Kyllä Suomi tästä selviää, Purra painottaa.

Artikkeliin on lisätty Riikka Purran kommentit 16.3.2020 klo 18.25.

SUOMEN UUTISET