Perussuomalaisten kansanedustaja ja varapuheenjohtaja Riikka Purra uskoo, että päätös koulujen sulkemisesta tulee tänään. – Olisi tietysti ollut parempi, että se olisi tullut viimeistään eilen.

– Ei ole epidemian leviämisen kannalta järkevää, että lapset ja nuoret tänään, viikonlopun jäljiltä, kulkevat kouluun, mutta huomenna eivät. EU:ssa on tällä hetkellä ainoastaan neljä maata, joissa koulut ovat edelleen avoinna, Riikka Purra huomauttaa.

Ihmiset odottavat ohjeita

Useat kunnat ja yksittäiset koulut ovat tehneet omia ratkaisujaan etäopetukseen siirtymisestä.

– Esikoiseni helsinkiläiskoulu suositti etäopetusta jo viime viikolla. Samoin ovat tehneet työpaikat ja monet yhteiskunnan instanssit.

– Ihmiset odottavat neuvoja ja ohjeita. Suomalaiset on opetettu luottamaan korkeatasoiseen hallintoon ja asiantuntijoihin. Tällä hetkellä tilanne ei monien mielestä näytä hallitulta ja uskottavalta. Ainakin viestintä on epäonnistunut, Purra kirjoittaa Facebookissa.

”Omat lapseni eivät menneet kouluun”

Purra toteaa, ettei hänellä ole oppositiopuolueen edustajana minulla yhtään sen enempää tietoa hallituksen aikomuksista kuin muillakaan.

– Omat lapseni eivät menneet kouluun. Työharjoittelu peruutettiin. Aikuisetkin ovat tänään etätyössä. Huomenna olisi vuorossa välikysymyskeskustelu.

SUOMEN UUTISET