Itävalta on siirtymässä kriisitilaan koronaviruksen hidastamiseksi. Reservin miliisijoukkoja asetetaan valmiustilaan. Varusmiehiä ja siviilipalvelusmiehiä ei kotiuteta ja eläköitymiset siirretään. Toimenpiteet koskevat 33 000 kantahenkilökuntaan kuuluvaa, asevelvollista ja reserviläistä. Asiasta kertoo Kurier-verkkolehti.

Itävallan hallitus on siirtynyt sanoista tekoihin ja jatkaa yhä päättäväisempiä toimia koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi. Liittokansleri Sebastian Kurzin johtamassa hallituksen erityisistunnossa ei kahviteltu, vaan lyötiin pöytään tukeva tukku tiukkoja toimenpiteitä:

Tarkoituksena tehohoidon turvaaminen

Yli viiden ihmisen keskinäiset kokoontumiset kielletään, kielto ei koske toimenpiteitä koronaviruksen torjumiseksi. Täydellinen ulkonaliikkumiskielto voimaan pahimmalle korona-alueelle Tiroliin. Totaalikielto on aluksi voimassa viikon. Julkisissa tiloissa liikkumista rajoitetaan huomattavasti.

Tiistaina ravintolat sulkeutuvat kokonaan, ruokaa saa kuljetuspalveluiden kautta ja joistakin kaupoista. Maahantulon ehtoja tiukennetaan edelleen. Sotilashenkilöt eivät saa jäädä eläkkeelle ja eräiden miliisiyksiköiden valmiutta korotetaan.

Erityisesti lääkintäkoulutuksen saaneita siviilipalvelusmiehiä ja reserviläisiä kutsutaan takaisin palvelukseen, jotta pullonkaulat ympärivuorokautisessa tehohoidossa voidaan estää.

SUOMEN UUTISET