Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon mielestä suomalaisten koronaviruksen vuoksi tekemien uhrausten tulisi palvella yhteistä hyvää – ei muita tarkoitusperiä.

Jussi Halla-aho kirjoittaa Facebook-päivityksessään talvisodan päättymisestä 80 vuotta sitten ja merkkipäivän jäämisestä korona-kriisin varjoon.

– Talvisota osoitti kansakunnan uhrivalmiuden, ja siksi sillä varmaan onkin niin suuri sija kollektiivisessa tajunnassamme. Sotilaat luopuivat päivärahoistaan. Siviilit luopuivat vihkisormuksistaan ja perintökalleuksistaan. Kaikki voimavarat ohjattiin kansan ja valtion selviytymiseen.

– Kansan uhrivalmius olisi ollut vähäisempi, jos luovutetuilla päivärahoilla ja vihkisormuksilla hankitut varat olisi käytetty muihin tarkoituksiin kuin kansan ja valtion puolustamiseen, Halla-aho kirjoittaa.

Voimavarat suunnattava yhteiskunnan selviytymiseen

Halla-ahon mielestä aihe on ajankohtainen, kun Suomi ja koko maailma on korona-pandemian vuoksi talouskurimuksen partaalla.

– Kaikki voimavarat tulee suunnata yhteiskunnan selviytymiseen. Päätösten legitimiteetti ja hyväksyttävyys ovat avainasemassa, kun kansalaisilta pyydetään kärsivällisyyttä, sietokykyä ja rauhallisuutta.

– Suomi ei voi jatkaa miljardien kippaamista kehitysavun, haittamaahanmuuton ja ilmastoposeerauksen kaltaisiin kohteisiin tällaisissa olosuhteissa. Kansalaisten on voitava luottaa siihen, että heidän tekemänsä uhraukset palvelevat yhteistä hyvää eivätkä jotakin aivan muita tarkoitusperiä, Halla-aho muistuttaa.

SUOMEN UUTISET