Perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokangas kritisoi vahvasti hallitusta ja hallituksen talousarvioesitystä perjantain täysistunnossa lähes tyhjälle salille.

Kritiikkiä saivat niin keskusta kuin vihreätkin sisäministereineen, eikä hallituksen kaikki hallinnon alat kattava ilmasto-ohjelmakaan jäänyt ilman ruotimista.

Mauri Peltokangas huomautti, että kehitysapuun hassataan kokonainen miljardi, samalla kun verotusta kiristetään autoilun, työn ja kulutuksen kautta.

– Kuvittelette vielä vuosikymmentenkin jälkeen, että kehitysavulla olisi jotain merkitystä ja se estäisi massiiviset siirtolaisvyöryt kolmansista maista Eurooppaan ja Suomeen. Näinä vuosikymmeninä mitä Suomi on dumpannut rahaa esimerkiksi Afrikkaan, ei olla saatu mitään muuta aikaiseksi kuin lisääntyviä konflikteja, heimosotia ja kansojen kurjistamista.

– Te toimitte täysin vastuuttomasti niin omaa kansaanne kuin Afrikan kansojakin kohtaan näillä toimillanne, Peltokangas jylisi.

Budjetti täynnä ilmastohysteriaa

Sisäministeriö ei Peltokankaan mielestä hoida sille kuuluvia asioita, vaan pelaa puhtaasti federalistien, ilmastorahastajien ja kolmansien maiden pussiin suomalaisten jäädessä toisarvoisiksi ja hallitukselle välttämättömäksi mielipahaksi.

– Kun horisontissa siintää kokonaisen maapallon pelastaminen, ei ihme, että tarvitsette armeijan verran avustajia, Peltokangas latasi.

– Teidän mielestänne on parempi verottaa sadoilla miljoonilla autoilua ja yrittämistä kotimaassa ja tuoda elintarvikkeet merten takaa fossiilisia polttoaineita käyttävillä laivoilla ja lentokoneilla.

Hallitus ei Peltokankaan mielestä ymmärrä, että suomalainen lähiruokatuotanto on sitä parasta ilmastotekoa ja kotimaisuus takaa myös ruuan turvallisuuden ja puhtauden.

– On saatava ajettua maatalous vasaran alle, koska trendinä tänään on ilmastohysteria. Hävetkää, jos osaatte, Peltokangas ärähti tyhjälle ministeriaitiolle.

Hallitus on yksipuolisesti määrittänyt arvot

Peltokankaan mielestä koko yhteiskunta on jakaantunut kahtia ja hallituspuolueiden arvoihin ei kuulu sallia perussuomalaisille eikä puoluetta äänestäville samoja oikeuksia tasa-arvon, yhdenvertaisuuden tai sananvapauden saralla kuin muulle väestölle – se on jo oikeussaleissakin nähty.

– Suomen kansa on näyttänyt viimeiset kuukaudet, mitä mieltä se on hallituksen politiikasta, mutta hallitus ei siitä ole välittänyt. Raha ja valta sokaisee.

– Teillä on aikaa tasan sen verran, kuin mitä kansa teille antaa ja onneksi näyttää siltä, että sietokyvyn raja on tulossa vastaan. Kun kansa ärähtää, on teidän sosialistipolitiikkanne aika toivottavasti ohi, Peltokangas povasi.

Koska Suomen talous näyttää ennusteiden mukaan hallituskauden loppuun mennessä miljardien alijäämää, kaavailtuja valtion omaisuuden myyntejä ja älytöntä valtionvelanottoa, on Peltokangas järkähtämättä sitä mieltä, että hallituksen talousarvio kelpaa ainoastaan ”syttöpaperiksi” suomalaisella puulla lämmitettävään takkaan tai saunan puukiukaaseen.

SUOMEN UUTISET