Perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokankaan mukaan maaseudun yrittäjien ja viljelijöiden kukkaroon ei polttoaineiden veronkorotusten jälkeen jää edes mattia. Venäjän talouspakotteet pakotteet, maidon tuottajahinnan alhainen taso ja hyvinä maidonhinnan aikoina investoineet yrittäjät ovat viimeistään nyt heittämässä pyyhkeet kehään – konkurssin partaalla.

– Keskustan siunaama budjetti jättää viljelijät täysin huomiotta. Huoltovarmuutemme kivijalka on muuttunut yhdentekeväksi keskustapuolueelle. Tämäkö on Katri Kulmunin linja? Mauri Peltokangas jyrähtää.

– Ei riitä, että keskusta on unohtanut maaseudun, koko hallitus on unohtanut Suomen kansan.

Kehitysapurahoilla ostettu komissaarin salkku

Peltokankaan mielestä on järkyttävää, että miljardeja alijäämäinen pikkuinen Suomi on omasta mielestään Euroopan keskiössä suurine vaikutusvaltoineen, vaikka käteen jäi edellisestäkin isottelusta pelkkä Afrikka-komissaarin salkku.

– On selvää, että hallituksen budjetoimalla 700 miljoonan kehitysapurahalla Suomi osti itselleen komissaarinviran, jota hoitamaan asetettiin Kreikkatukipaketeistakin miinusmerkkisen saldon suomelle vakuuksillaan kuitannut Jutta Urpilainen.

– Sosialistitoveri saa rahan katoamaan sekunneissa, kunhan kohde on mahdollisimman kaukana kotosuomen vähempiosaisten ulottuvilta. Mikäli Rinteen hallitus saa jatkaa kauden loppuun, ei tuo lähes miljardi riitä mihinkään. Budjetissa on momentteja, joihin lisätukirahoja voi piilotella Afrikan savanneille, Peltokangas ennustaa.

Joku muu tuottaa ruuan – myös vihreille

Kotimaisen ruuan tukeminen olisi Peltokankaan mielestä paras ilmastoteko.

– Mitä tekee vihreät sitten? Ei riitä, että maitotilat ajetaan konkurssiin, vaan listalla on myös nautatilojen alasajo hiilijalanjälkeen ja lihan liialliseen syöntiin vedoten.

Peltokankaan mielestä vihreiltä unohtuu se tosiasia, että jos Suomi ei tuota elintarvikkeita, tuottaa ne joku muu – myös vihreiden ruokapöytään.

– Pahoin pelkään, että vihreiden ja hallituksen ilmastotalkoissa uhrataan seuraavaksi Suomeen elintärkeitä tuontieuroja tuova turkistarhaus. Pikkuhiljaa Suomi alkaa olla valmis Euroopan liittovaltioon ja täydelliseen kolonisaatioon.

Annetaan vähän ja otetaan tuplasti

Hallituksen budjettiesitys koskien työllistämistä näyttää Peltokankaan mukaan kasvattavan vain julkista sektoria ja byrokratiaa. Työttömille hallituksen toimenpiteet ja lisärahoitus tuskin tuovat helpotusta aktiivimallin poistosta huolimatta.

– Haittaverot ja muut veronkorotukset vievät kaikki vähätuloisille tarkoitetut hallituksen kaavailemat muutamat kympit. Annetaan vähän ja otetaan se sitten tuplasti muualla – ja koko lystin maksavat pieni- ja keskituloiset.

– Ei ihme, että vihapuheesta ollaan kaavailemassa rikoslakiin pykälää. Sen verran sakeita ovat vihervasemmistohallituksen omaa kansaa kurjistavat toimet ja rahan lapioiminen vieraiden valtojen kansalaisille, ettei niitä ilman kunnon verenpainelääkitystä enää kukaan vihastumatta kritisoisikaan, Peltokangas sanoo.

Peltokangas sanoo, että oppositiossa seurataan mielenkiinnolla, miten Antti Rinne aikoo toteuttaa budjettiesityksensä, kun koko projekti makaa työllisyysasteen nousun varassa.

– Siinä saattavat hyvinkin palaa toverilta näpit, Peltokangas kuittaa.

SUOMEN UUTISET