Samaan aikaan kun muu hallitus puhuu kauniisti huoltovarmuuden turvaamisesta ja huolesta työvoiman saamiseen maatalouden käyttöön nyt kriisiaikana, syyttävät vihreät suomalaisia maanviljelijöitä Itämeren saastuttamisesta, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokangas.


Eduskunnan täysistunnon lähetekeskustelussa (6.5.) käsiteltiin hallituksen esitystä vesienhoidon ja merenhoidon järjestämisestä annetun lain muuttamisesta.

– Yksi vihreiden ”lempilapsista” syyllistämään suomalaista maataloutta Itämeren rehevöitymisestä, sanoo Mauri Peltokangas.

– Samalla kun muu hallitus kauniisti puhuu huoltovarmuuden turvaamisesta ja huolesta työvoiman saamiseen maatalouden käyttöön nyt kriisiaikana, lyö vihreät surutta suomalaista maanviljelijää, väittäen juuri suomalaisen maajussin olevan syy Itämeren huonoon kuntoon.

Vihreää agendaa ilman faktapohjaa

Peltokangas ihmettelee, että Pohjanmaalla, joka on Suomen voimakkaimpia vilja-aittoja, ei samaa ongelmaa Pohjanlahdessa ole.

– Miten voi olla mahdollista, että sama luonto etelärannikolta Keski-Pohjanmaan kauniille rannikkoseuduille on niin erilaista, että meidän Pohjanlahtemme on hyväkuntoinen ja Itämeri maatalouden saastuttama? Haluaisin todellakin vastauksen tähän kysymykseen, Peltokangas painottaa.

– Vai onko meillä tilanne se, että tällaista vihreää poliittista agendaa tukeaksemme, otamme nämä asiat esiin, mutta ilman sitä faktaa, että Itämerta saastuttavat myös kaikki muutkin yhdeksän valtiota – ja sieltä tulee paljon enemmän roinaa Itämereen kuin mitä Suomi ikään kykenee tuottamaan.

Puhdasta kotimaista ruokaa

Peltokangas vaatii, että asioissa edetään faktapohjalta ja jätetään maanviljelijöiden syyllistäminen vähemmälle.

– Annetaan viljelijöille ne eväät ja ne lääkkeet, millä maatalous turvataan. Väitän, että suomalainen maanviljelijä on yksi maailman vastuullisimmista viljelijöistä – on ollut sitä aina ja on tänä päivänä edelläkävijä, mitä tulee luonnonsuojeluun.

– Jos me luomme samanlaiset pelisäännöt omaan maanviljelykseen kuten Keski-Euroopassa, voimme olla ylpeitä siitä, että omat maataloustuottajat tuottavat meille puhdasta kotimaista ruokaa, Peltokangas jatkaa.

Peltokankaan mukaan vihreät toistavat mantran tavoin maatalouden olevan se syy vesien rehevöitymiseen, eikä heille ole muuta totuutta. Hän toivoo positiivisuutta asioiden hoitoon pelkän syyllistämisen sijaan.

– Toivotan kaikille maanviljelijöille jaksamista.

SUOMEN UUTISET