Yhteinen raja Italian kanssa on tehnyt Itävallasta otollisen maaperän koronaviruksen leviämiselle. Todellisuuteen on havahduttu vasta viime päivinä. Italian tapahtumista voisi ottaa oppia. Kurier-verkkomedia on julkaissut milanolaisen lääkärin kirjeen itävaltalaisille kollegoilleen.

”Näyttää siltä, että Itävallassa kovin harvat ovat ymmärtäneen sen, miten nopeasti epidemia voi kehittyä. Tuhannet hengityskonetta tarvitsevat italialaispotilaat eivät näytä soittavan kelloja Itävallassa. Hallituksen toimet ovat olleet lähinnä naurettavia”. Näin kirjoittaa milanolainen lääkäri Roberto Reimann wieniläiskollegoilleen.

Reimannin mielestä Italian vastaisen rajan sulkeminen on enemmänkin Itävallan poliittisen johdon viesti suurelle yleisölle, kuin tehokas viruksen leviämistä rajoittava toimenpide. Häntä suivaannuttavat lisäksi lääkärit, jotka vertaavat Covid-19 -sairautta influenssaan.

Kovat toimet käyttöön heti

Reimann suosittelee Itävallalle, omaan kokemukseensa perustuen, rankkoja toimia viruksen leviämisen hidastamiseksi. Ne on toteutettava heti:

”Ihmisten väliset fyysiset kontaktit minimiin, käsky etätöihin, kielto kaikenkokoisille tapahtumille. Kauppoihin, ravintoloihin, apteekkeihin rajoitettu pääsy, tärkeätä riittävä etäisyys ihmisten välillä. Desinfiointiaineet käyttöön, myös käsineitä ja hengityssuojaa on hyvä käyttää (hengityssuoja auttaa viimeisimpien kiinalaisraporttien mukaan)”.

Reimann sanoo kirjoittaneensa viestinsä ”niiden tuhansien lääkäreiden nimissä, jotka riskeeraavat henkensä Italiassa, kuolevat tai nääntyvät työnsä ääreen”.

SUOMEN UUTISET