

LEHTIKUVA
Hallituksen toimia arvostellaan pahenevassa koronatilanteessa: Miksi järeitä päätöksiä tehtiin vasta nyt?
Pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitus on todennut tasavallan presidentin kanssa, että Suomessa vallitsee koronavirustilanteen vuoksi poikkeusolot. Kansalaisten mielestä hallitus toimi liian myöhään.
Sanna Marin esitteli tänään maanantaina hallituksen linjauksen, jonka mukaan perusopetuksen, ammatillisten oppilaitosten, yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen sekä kansalaisopistojen tilat suljetaan huhtikuun 13. päivään saakka.
Poikkeuksena kouluissa järjestetään esiopetus sekä perusopetuksen 1-3 luokkien lähiopetus niiden vanhempien lapsille, jotka työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Järjestelyt tulevat voimaan keskiviikkona.
Julkiset kokoontumiset rajoitetaan kymmeneen henkilöön ja suositellaan välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla. Suomessa aloitetaan myös toimet rajojen sulkemiseksi pikaisella aikataululla.
Ristiriitaista toimintaa
Viime viikon torstaina hallitus linjasi, että yli 500 ihmisen tilaisuudet on peruttu toukokuun loppuun saakka. Tuolloin suomalaisten suositeltiin tekevän etätöitä ja välttämään matkustamista.
Moni suomalainen on kysynyt, että miksei korona uhkaan herätty jo aikaisemmin ja tehty nopeammin vaikuttavampia rajoituksia.
Jyväskylässä tehdyssä katugallupissa hallituksen toimiin suhtauduttiin kriittisesti.
– Isot joukkotapahtumat kiellettiin, mutta peruskoulussa ja päiväkodeissa on saanut olla jatkuvasti satoja ihmisiä. Se on ollut ristiriitainen tilanne epidemian leviämisen hidastamisessa, Kati Honkonen sanoi.
Suomi tuli jälkijunassa
Esimerkiksi Tanska päätti Suomea aikaisemmin, että se panee koulut ja päiväkodit kiinni koronavirustilanteen takia.
– Muualla on tehty voimakkaampia toimenpiteitä koronaviruksen takia. Meillä on odoteltu ennen kuin tapahtuu jotain isompaa. Pitäisi tehdä ajoissa tekoja, eikä vain puhua, Rauni Kuntsi totesi.
– Koulut olisi pitänyt jo laittaa kiinni ja tarkkailla maahantulijoiden rajojen ylittämistä. Nyt myöhemmin on myöhäistä sanoa, että olisi pitänyt toimia toisin. Hallitus on laahannut tekemisissään pahasti muiden maiden perässä, Antti Cato tuumi.
MIKA RINNE
Artikkeliin liittyvät aiheet
- maahantulijat muut maat kokoontumiset matkustaminen valmiuslaki tartuntataudit epidemia koronavirus koulut rajapolitiikka Sanna Marin Suomi hallitus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Hallitus toimii nyt, kuten perussuomalaiset viime viikolla ehdottivat – ”Parempi myöhään kuin ei milloinkaan”

Suomessa koronaa testataan pihistellen: Omalla rahallakaan ei välttämättä pääse – sairastuneiden todellista määrää ja sijaintia jo lähes mahdotonta tietää

Suomeen poikkeusolot – koulut kiinni, rajat kiinni, ihmiskontaktit rajataan minimiin koronan leviämisen estämiseksi

Perussuomalaiset: Hallitus viivytteli koronaviruksesta tiedottamisen kanssa – ”Eikö ymmärretty tilanteen vakavuutta?”

Perussuomalaiset peruuttavat yleisötilaisuutensa maaliskuussa

WHO kehottaa kaikkia maita järeisiin toimiin koronan pysäyttämiseksi: ”Ne, jotka katsovat sivusta tekevät kohtalokkaan virheen”

Perussuomalaiset kysyivät hallitukselta päiväkotien ja koulujen sulkemisesta – Marin ei suosittele valmiuslain käyttöönottoa

Halla-aho: Julkisesta kulutuksesta on otettava kaikki löysät pois – ”Suomen, kuten jokaisen maan, on keskityttävä itsensä ja omiensa auttamiseen”

Elomaa: Pienyrittäjistä on pidettävä huolta koronamyllerryksen keskellä
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Niin mikä salaliittoteoria, ministeri Adlercreutz?

Vigelius SDP:n Nurmisen yt-aikeista: Tätäkö tarkoitti, että kaiken voi tehdä reilummin?
Tampereen kaupunginhallitukselle esitetään yt-neuvottelujen aloittamista vähintään 10 miljoonan euron säästöjen saavuttamiseksi. Säästöjä tehdään kaikilla palvelualueilla. Perussuomalaisten kansanedustajan, Tampereen kaupunginvaltuutettu Joakim Vigeliuksen mielestä päätökset osoittavat, mitä SDP:n vaalilupaus "kaiken voi tehdä reilummin" todella tarkoittaa.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Teemu Keskisarja SuomiAreenassa: SDP jakaisi äänestäjille ja someseuraajille ei-kenenkään velkamiljardeja, joita ei ole olemassakaan
MTV:n ja Porin kaupungin SuomiAreenan Raatihuoneenpuiston lavalla kohtasivat keskiviikkoiltana puolueiden puheenjohtajiston vaikuttajat, ja melko ennalta-arvattavasti puoluepomoilta kysyttiin kantoja talouden sopeutuksiin ja lisäsäästöihin lähitulevaisuudessa.

PS-ministeriryhmän tiedotustilaisuus klo 15.30 alkaen (suora lähetys)

Jussi Halla-aho: Kehitysavun tehtävä on ollut ostaa itsellemme hyvää omaatuntoa
Länsimainen ja suomalainen ihminen kantaa ilmeisen ikuista syyllisyyden taakkaa. Ainakin wokeväen mielestä. Olemme syyllisiä siihen, mitä samanväriset ihmiset ovat tehneet missä päin maailmaa hyvänsä aikakauteen katsomatta. Jussi Halla-ahon mielestä tämä on ”vähän kummallista ajattelua”.

Arabitaustaiset perheklaanit hallitsevat suurta osaa saksalaisesta rikollisuudesta
Aikoinaan Libanonista Saksaan turvapaikanhakijoina saapuneet arabitaustaiset klaanit tekevät huomattavan osan Saksan rikoksista. Saalista kerätään etenkin huumekaupalla, ryöstöillä, suojelurahalla ja kiristyksellä. Klaanin jäseniä yhdistävät ehdoton lojaalisuus omia perheenjäseniä ja sukulaisia kohtaan, perinteiset arvokoodit ja oma oikeuskäsitys. Tutkijat muistuttavat, että kaikki perheklaanien jäsenet eivät ole rikollisia.

Nato tunnusti laittoman maahantulon merkittäväksi uhaksi kansalliselle turvallisuudelle
Nato teki Haagin huippukokouksessaan päätöksen, että rajaturvallisuuteen liittyvät kulut voidaan jatkossa laskea mukaan jäsenmaiden viiden prosentin puolustusmenotavoitteeseen. Tämä on suuri helpotus niille Nato-maille, joilla on yhteistä rajaa Venäjän kanssa tai joihin muuten kohdistuu paljon laitonta maahantuloa. Myös kumivenepakolaisten kanssa ongelmissa oleva Britannia iloitsee uudesta linjauksesta.

Suomen Akatemia teki sen taas! 750 000 euron jättipotin kuittasi tällä kertaa kynsisalonkitutkimus: feminismin ja rodullistamisen manikyyritutkimusta
Suomen Akatemian myöntämä yli 750 000 euron rahoitus Helsingin yliopiston tutkimukselle "Intiimi manikyyri: femininisoitu työ, (itse-)hoiva ja rodullistetut kohtaamiset kynsistudioissa" on hämmentänyt sosiaalisessa mediassa. Keskustelijat ovat ilmaisseet epäuskoaan julkista rahankäyttöä ja tiedepolitiikkaa kohtaan. Päivystävät kriitikoiden kriitikot kuten ekonomisti Heikki Pursiainen puolestaan piikittelivät muita keskustelijoita kuten Wille Rydmania jopa henkilökohtaisuuksiin asti. Pursiainen puhui kohututkimuksesta ylistävämpään sävyyn. Suomen Akatemian erikoiset rahoituspäätökset hämmentävät ihmisiä vuodesta toiseen. Ilmiö liittyy laajempaan keskusteluun tieteen politisoitumisesta ja tiederahoituksen kanavoitumisesta ideologisesti värittyneisiin hankkeisiin.

SU-Show #16: Suomessa on sananvapaus, mutta islamin arvostelija joutuu usein yhä vaientamisyritysten kohteeksi – onko suomalaisista tullut kulttuurisesti alistettu kansa?
Suomen Uutiset Show'n studiossa on tarjolla tällä kertaa suoraa puhetta sananvapauden todellisesta tilasta, kulttuurisesta alistamisesta sekä syistä ilmiön taustalla. Ajankohtaista aihetta pöyhivät Yhdysvaltojen historian ja kirkkohistorian dosentti, professori ja tutkija Markku Ruotsila sekä kansanedustaja Kaisa Garedew.

Pieni- ja keskituloisille tulossa merkittävät veronalennukset, ostovoima paranee – Purra: ”Tällaisia veronalennuksia ei ole nähty vähään aikaan”
Perussuomalaisten ministeriryhmän kesäkokouksessa tänään puhunut valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi jo lausunnoilla olevista verotoimista. Tavan palkansaajalle on jäämässä kukkaroon selvästi enemmän käyttövaraa veronalennusten myötä.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää