

LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
Enemmistö saksalaisista ei usko pakolaisten kotouttamisen onnistuvan – vuonna 2015 tulleista puolet yhä toimeentulotuen varassa
Saksaan tulvii pakolaisia enemmän kuin koskaan vuoden 2015 suuren aallon jälkeen. Tulijoille on vaikea löytää majoitustiloja. Maasta poistamiseen vaaditaan tehokkaampia keinoja. Vuonna 2015 Saksaan tulleista pakolaisista lähes puolet elää yhä toimeentulotuen varassa. Enemmistö saksalaisista ei usko, että kotouttaminen tulee ikinä onnistumaan.
Kuten Suomen Uutiset äskettäin kertoi, Saksassa käydään kiivasta keskustelua pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden aiheuttamista miljardimenoista. Osavaltiot ja kunnat ovat suurissa vaikeuksissa yrittäessään löytää tulijoille majoitustiloja. Kustannuksia halutaan leikata ja käännytyksiä tehostaa.
Viimeisin asiaan kantaa ottanut poliitikko on Saksin osavaltion pääministeri Michael Kretschmer (CDU), joka vaatii toimivia palautussopimuksia ja tehokkaampia keinoja käännytettävien ja karkotettavien siirtolaisten maastapoistamiseen. Hänen mukaansa ”nyt on korkea aika tehdä rohkeita ratkaisuja”.
Kretschmer: ”Tämä ei pääty hyvin”
Kretschmerin mielestä Saksaan tulevien turvapaikanhakijoiden määrä on yksinkertaisesti liian suuri. Koulut ja päiväkodit ylikuormittuvat, asuntoja ei riitä ja kielikursseille on tungosta. Jännitteet Saksan sisällä kasvavat.
– Tämä ei pääty hyvin, jos annamme asioiden mennä tähän suuntaan, Saksin osavaltion pääministeri Kretschmer varoittaa.
Hänen mukaan turvapaikanhakijoille myönnetyt rahalliset tuet on otettava tarkasteluun. Kretschmer vaatii, että jopa perustuslakia on tarvittaessa muutettava, jotta tilanne korjaantuisi.
Vaihtoehto Saksalle (AfD) -puolueen puheenjohtaja Tino Chrupalla syyttää kristillisdemokraattien Kretschmeriä AfD:n esittämien ehdotusten kopioinnista, mutta on tietenkin varsinaisesta asiasta samaa mieltä. Itse asiassa Chrupalla on valmis menemään vieläkin pidemmälle.
– Perusoikeus turvapaikan saamiseen on otettava tarkasteluun, jos se ei ole enää Saksan kansalaisten edun mukainen, Chrupalla kommentoi.
Vain vihervasemmisto jaksaa uskoa
ZDF-televisiokanavan äskettäin teettämässä mielipidekyselyssä peräti 56 prosenttia saksalaisista oli sitä mieltä, että pakolaisten kotouttaminen ei tule onnistumaan. Kaikkein tiukimmin tällä linjalla olivat AfD:n kannattajat, joista lähes kaikki (94 prosenttia) olivat sitä mieltä, että integraatio ei toimi.
Vain 37 prosenttia saksalaisista suhtautui luottavaisesti siihen, että pakolaisten kotouttaminen tulee vielä onnistumaan. Kaikkein luottavaisimpia tämän asian suhteen olivat vihreiden ja vasemmiston äänestäjät.
EU:n ulkorajojen valvontaa koskevassa kysymyksessä vastaukset jakaantuivat lähes samoin luvuin. Vastaajista 58 prosenttia oli sitä mieltä, että EU:n tulisi valvoa ulkorajojaan tarkemmin, jotta EU-alueelle ei pääsisi niin paljon turvapaikanhakijoita. Kolmasosa saksalaisista oli tästä eri mieltä.
Kielen oppiminen ja työllistyminen eivät onnistu
Focus-lehden kolumnisti Jan Fleischhauer kirjoittaa, että lähes puolet vuonna 2015 Saksaan tulleista pakolaisista elää yhä toimeentulotuen varassa. Aiemmin Hartz IV -nimellä tunnettu tuki muutettiin vuodenvaihteessa ”kansalaisrahaksi” (Bürgergeld) ja sen määrää korotettiin hieman. Läheskään kaikki ”kansalaisrahan” saajat eivät kuitenkaan ole Saksan kansalaisia.
Kolumnisti huomauttaa, että vuonna 2015 Eurooppaan tulleesta suuresta Syyrian pakolaisten aallosta on kulunut jo kahdeksan vuotta. Jos kotoutuminen, kielen oppiminen ja työllistyminen ei ole kahdeksan vuoden aikana onnistunut, on melko vähän toivoa, että tulijat työllistyisivät jatkossakaan.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Bürgergeld kansalaisraha Hartz IV Jan Fleischhauer turvapaikkaoikeus Michael Kretschmer maastapoistaminen käännyttäminen karkottaminen Tino Chrupalla Vaihtoehto Saksalle laiton siirtolaisuus perusoikeudet Palautussopimus CDU Turvapaikanhakijat pakolaiset AfD Ihmisoikeudet Saksa Perustuslaki
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Pakolais- ja turvapaikanhakijatulvan miljardimenot suivaannuttavat Saksassa – kustannukset leikkuriin ja palautuksiin vauhtia

Ruotsi alkaa määrätietoisesti torjua matalapalkkamaahanmuuttoa – uusi hallitus kaksinkertaisti tulorajan, joka on edellytyksenä maahanpääsylle

Perussuomalaiset: ”Kotoutumislain uudistaminen pilattiin kiireellä ja ideologialla”

Maahanmuutto ja väestöpolitiikka ovat koko Suomen kohtalonkysymyksiä – ”Ruotsin tilanne osoittaa, minkälaisia ongelmia väärin hoidettu maahanmuutto aiheuttaa lyhyellä aikavälillä”

Tilannekuva haltuun: Humanitaarinen maahanmuutto täytyy viimeistään nyt tunnistaa keskeisimmäksi jengirikollisuuden ja jengiytymisen syyksi

Saksassa alkavat majoitustilat loppua: Pikkukylän vastaanottokeskukseen tupsahti 700 pakolaista – pääosin nuoria miehiä Lähi-idästä

Aikajana kertoo enemmän – väestö vaihtuu reipasta vauhtia Ruotsissa ja Saksassa

AfD-puolueella huippukannatus Saksassa – sosialidemokraatit haluavat antaa pakolaisille äänioikeuden

Kylmää kyytiä – Belgia laittaa perheettömät turvapaikanhakijamiehet kadulle
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Luonnonsuojelijat vastaan ilmakehäkiihkoilijat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Jengipomon pidätys Turkissa enteilee huumemarkkinoiden uusjakoa Pohjolassa – valtatyhjiö täytetään tavalla tai toisella
Rikollispomon pidätys Turkissa johtaa valtatyhjiöön Pohjoismaiden ja ennen kaikkea Ruotsin huumekaupassa. Myös kilpailevan jengin johtaja on maanpaossa, joten järjestäytyneen rikollisuuden mannerlaatat ovat liikkeessä. Tyhjiöillä on tapana täyttyä, tavalla tai toisella.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää