

MATTI MATIKAINEN
Eurovaaliehdokas Peltokangas: Se väestömassa, joka Eurooppaan on tullut, aiheuttaa valtavia ongelmia EU:n jäsenmaille ja näiden maiden kulttuureille
EU:n turvapaikkapolitiikan uudistamisesta on puhuttu paljon, mutta asian eteen ei ole tehty mitään. Kansanedustaja, eurovaaliehdokas Mauri Peltokangas vaatii Euroopan unionia sulkemaan ulkorajansa ja noudattamaan omia sääntöjään.
Nykyisellään EU ei noudata omia sääntöjään, josta on seurannut unionin jäseninä oleville kansallisvaltioille valtavasti ongelmia, joihin syypää on EU itse.
Koska Euroopan unionin pitäisi muodostua itsenäisistä kansallisvaltioista, tulisi niiden tahtotila ottaa huomioon politiikan kaikilla osa-alueilla – myös maahanmuuttokysymyksessä.
– Jos osa jäsenmaista haluaa rajoittaa haittamaahanmuuttoa alueilleen, pitäisi niiden tahtoa myös kunnioittaa päätöksenteossa. Jos kaikki EU:n jäsenmaat eivät tätä halua, on seurauksena mahdoton himmeli. Ei voi olla niin, että unionin sisällä on kahdenlaisia sääntöjä, sanoo eurovaaliehdokas Mauri Peltokangas.
Eroon sääntöhelvetistä ja direktiivihimmelistä
Peltokankaan mielestä jokaisen EU:n ulkorajoilla sijaitsevan jäsenmaan tulisi pitää ulkorajat suljettuina. Käytännössä tästä tekee vaikeaa se, että EU nykyisellään on melkoinen lakien ja säännösten sekamelska.
Jos joku keksisi ratkaisun siihen, miten EU:n ulkorajat saisi tukittua, oltaisiin jo paljon viisaampia. Jos tämä ei onnistu, herää kysymys, onko järkevää pitää valtavilla summilla yllä nykyisenkaltaista hallintohimmeliä.
– Se väestömassa, joka Eurooppaan on tullut, aiheuttaa valtavia ongelmia EU:n jäsenmaille ja näiden maiden kulttuureille. Yksiselitteinen ratkaisu ongelmiin on se, että palataan EU:n alkuperäiseen ideaan, itsenäisten kansallisvaltioiden kaupankäyntiä edistävään yhteisöön ja hankkiudutaan eroon tästä sääntöhelvetistä ja direktiivihimmelistä.
– Varsinkin Keski-Euroopassa tuotetaan paljon Keski-Euroopan maita palvelevia direktiivejä, joita pohjoisessa Suomessa pilkuntarkasti noudatetaan itselle haitallisella tavalla, Peltokangas kertoo.
Passintarkastus ei ole vapaan liikkumisen este
Vapaa liikkuvuus on sinänsä ihan kiva asia, mutta jokaisella kansallisvaltiolla pitäisi olla oikeus päättää omista rajoistaan ja passintarkastuksesta ilman mitään määräaikoja.
Peltokankaan omien kokemusten mukaan liikkuminen on jopa nopeampaa silloin, kun passit tarkastetaan, kun matkustajat eivät liiku yhtenä karjalaumana.
– Suomen tulee olla kaikessa EU:hun liittyvässä paljon nykyistä itsekkäämpi oman kansan eduksi, aivan ehdottomasti, Peltokangas toteaa.
Suunnan muuttaminen on vielä mahdollista
EU:n liittovaltiokehityksen pysäyttäminen on käytännön tasolla haasteellista, koska ihmisille on vuosikymmenien saatossa syötetty niin paljon väärää tietoa siitä, mitä tämä kaikki ihanuus oikein on.
Ja koska tavallisia ihmisiä eivät yleensä EU-asiat niin kiinnosta, ei moni huomaa, mitä kohti ollaan pikkuhiljaa menossa.
– Nyt äänestäjillä on mahdollisuus äänestää sellainen porukka europarlamenttiin, jonka avulla on vielä mahdollista muuttaa suuntaa ja kehittää EU:sta sellainen työkalu, josta olisi hyötyä kansallisvaltioiden kaupankäynnille ja miksei myös kulttuurivaihdolle – nimenomaan Euroopan sisällä, sanoo Peltokangas.
Suomen itsenäisyyden rippeet vaakalaudalla
Liittovaltiokehityksen pysäyttäminen onnistuu vain demokraattisin keinoin. Ei ole realistista olettaa, että suurempi joukko unionin jäsenmaita lähtisi yhtäkkiä eroamaan EU:sta nyt kun asioiden on annettu mennä jo näin pitkälle.
Peltokangas kannustaakin äänestäjiä lähtemään vielä kerran sankoin joukoin vaaliuurnille, vaikka eduskuntavaalit olivatkin juuri. Nyt on paikka näyttää, että suomalaiset ovat saaneet tarpeekseen.
– Nyt on kysymys Suomen itsenäisyyden rippeiden säilyttämisestä. On isänmaallinen teko antaa äänensä kansallismieliselle ehdokkaalle. Kaikki sohvalle istumaan jäävät antavat äänensä federalisteille ja maansa myyjille, Peltokangas jyrähtää.
MIKA MÄNNISTÖ
Artikkeliin liittyvät aiheet
- jäsenvaltiot liittovaltiokehitys vapaa liikkuvuus Mauri Peltokangas Rajavalvonta perussuomalaiset Eurovaalit itsenäisyys EU maahanmuutto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Eurovaaliehdokas Vahvelainen: EU:n valvottava rajojaan paremmin – “Emme voi päästää Eurooppaan ihmisiä, joista emme tiedä mitään”

Eurovaaliehdokas Sibakoff ei halua koskaan enää uutta maahanmuuttokriisiä: Rajat olisi pitänyt sulkea heti

Eurovaaliehdokas Vallin: Jokainen terrori-isku tai raiskaus, joka johtuu vapaasta liikkuvuudesta, on liikaa

Immonen: Eurovaalit ratkaisee Suomen ja Euroopan kohtalon

Antikainen: Varo federalistien vaalivaikuttamista – “Sinua yritetään huijata”

Halla-aho vaatii EU:n vapaan liikkuvuuden lopettamista: ”Johtaa epäterveeseen muuttoliikkeeseen, joka on haitallista valtioille”

Antikainen: Jalkapannan käyttö ei estä raiskauksia tai terroritekoja
Viikon suosituimmat

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Näin käy, kun jengit ottavat vallan yhteiskunnassa: Haiti totaalisen romahduksen partaalla
Rikollisjengit ovat käytännössä kaapanneet vallan maailman köyhimpiin kuuluvassa maassa. Haiti on maan YK-suurlähettilään mukaan lähellä tilannetta, ”josta ei ole paluuta”. Vain pikainen ulkovaltojen puuttuminen kaaokseen voisi nykäistä saarivaltion pois kuilun reunalta.

Ruuan arvonlisävero laskee – kuluttajan ostovoima vahvistuu
Arvonlisäverotusta kevennetään alentamalla 14 prosentin arvonlisäverokantaan kuuluvien hyödykkeiden verokanta 13,5 prosenttiin vuodesta 2026 alkaen, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi keskiviikkoiltana hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.

Brittipoliisi varoitti miestä kadulla: “puhu englantia”-kehotus voi olla viharikos
Newsweek-lehti uutisoi maailmalla leviävästä videosta, jolla brittipoliisi varoittaa miestä: Kehotus vaatia toista ihmistä "puhumaan englantia" voi olla tulkittavissa vihapuheeksi. Tapauksesta syntyi kohu, sillä video antaa lohduttoman kuvan sananvapauden tilasta Isossa-Britanniassa. Videon taustoista tiedetään kuitenkin rajallisesti. Myös poliisi on ollut verrattain vaitonainen tapahtuneesta.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.