

LEHTIKUVA
Haaviston selitykset eivät kelpaa perussuomalaisille: ”Vihreät on fanaatikkoliike, joka ei koe, että säännöt koskisivat heitä”
Perussuomalaiset eivät ole tyytyväisiä ulkoministeri Pekka Haaviston selityksiin siitä, mitä Isis-perheiden hakemisesta al-Holin leiriltä on sovittu ja kenen kanssa.
Pekka Haaviston selvitys kelpasi eilen ulkoasianvaliokunnan muille jäsenille, mutta ei perussuomalaisille. Haavisto antoi selvityksensä tapahtumista ulkoasianvaliokunnalle valiokunnan puheenjohtaja Mika Niikon vaatimuksesta.
– Ministeri ei vastannut siihen peruskysymykseen, miksi valiokunnalta salattiin hänen todelliset tarkoitusperänsä ja ne oli kerrottu vain presidentille ja valtioneuvostolle. Vielä 16.10.2019 olleen edellisen kuulemisen jälkeen valiokunta eli siinä uskossa, ettei mihinkään aktiivisiin palautusoperaatioihin ryhdytä ja näin oli myös pääministeri Antti Rinne (sd.) aiemmin linjannut.
– Siitä huolimatta ulkoministeri nimesi hetki tämän kuulemisen jälkeen henkilön käymään neuvotteluja palautuksista Irakissa olevien kurdiviranomaisten kanssa. Kurdiviranomaiset linjasivat, ettei lapsia palauteta ilman heidän äitejään, Niikko kirjoitti Haaviston kuulemisen jälkeen.
Vihreiltä avainsalkut pois
Myös perussuomalaisten johto on kommentoinut asiaa eikä näytä siltä, että asia jäisi tähän. Iltasanomien saamat sähköpostit paljastavat, että on syytä epäillä Haaviston puhuneen muunneltua totuutta ja toimineen itsevaltaisesti.
– Hallituskumppaneiden on syytä ymmärtää, että vihreät on fanaatikkoliike, joka ei koe, että säännöt koskisivat heitä. Jos vihreiltä ei oteta avainsalkkuja pois, samaa tullaan näkemään koko vaalikausi. Vihreiden kannattajia tämä miellyttää, tuskin muita, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi.
– Hallituksella ei ole päätöstä Isis-terroristien noutoon al-Holilta. Silti ulkoministeri Haavisto on ottanut oman toimintalinjansa. Siitäkin huolimatta ulkoasiainvaliokunnassa vain perussuomalaiset äänestivät tällaista toimintaa vastaan, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio hämmästelee.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Isis-perheet Ville Tavio Pekka Haavisto Antti Rinne Mika Niikko ulkoasiainvaliokunta vihreät perussuomalaiset hallitus Jussi Halla-aho
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


IS: Haavisto yritti lennättää Isis-lapset salaa Suomeen – perussuomalaiset varoittivat aikeista jo elokuussa

Puoluesihteeri Grönroos: Haaviston suunnitelmissa hakea ensin lapset Suomeen, sen jälkeen Isis-vaimot tulevat perässä

Haaviston konsulikyytiprojekti vain jäävuoren huippu – HS: Koko Rinteen hallitus suunnitteli salassa hakevansa Isis-naiset Suomeen

Vihreiden puoluejohto määräsi: Eduskuntavaaliehdokkailta suut tukkoon maahanmuuttajien tekemistä seksuaalirikoksista

Halla-aho välikysymyskeskustelussa: ”Suomi ei voi viestittää olevansa turvasatama, josta voi lähteä ulkomaille tekemään silmittömiä rikoksia ja jonne voi palata jäähdyttelemään”

Rikosoikeuden professori Matti Tolvanen: ”Jos mediassa olleet tiedot pitävät paikkansa, niin ministeri Haaviston toiminta näyttäisi olevan paljon vakavampaa kuin ex-pääministeri Rinteen menettely”

Edustajat Rantanen ja Ronkainen: ”Painostaako ministeri Ohisalo virkamiehiä?”

Joutuuko ministeri Pekka Haavisto valtakunnanoikeuteen? – Näin se tapahtuisi
Viikon suosituimmat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.