Puheenjohtaja Halla-aho on kommentoinut useilla Twiiteillä oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin ilmoitusta vaalien siirtämisestä. Hän tiedustelee, miksi hallitus haluaa siirtää vaaleja, vaikka julkilausuttu perustelu on ilmeisen virheellinen. Halla-aho tiedustelee myös, miksi ehdokkaiden asettamisaikaa pidennetään.

Jussi Halla-aho (ps.) kysyy oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonilta (rkp.): Mikä on epidemiologinen perustelu sille, että myös ehdokaslistojen jättöaikaa ollaan pidentämässä? Haisee hiukan siltä, että joku tarvitsee lisää aikaa.”

Ehdokaslistojen jättöpäivä on 9.3 tiistaina. Listoissa nimetään kunkin puolueen kuntavaaliehdokkaat.

Puolueilla on perussuomalaisia lukuunottamatta ollut vaikeuksia ehdokkaiden saamisessa.

Henrikssonin kauhuluvut

Halla-aho jatkaa vaalien siirron käsittelyä toisessa twiittiketjussa:

”Kuntavaalien siirtäminen perustuu yksinomaan Henrikssonin esittämiin kauhulukuihin. Sittemmin kaikki asiantuntijat, mukaan lukien THL, ovat todenneet, että luvut ovat täysin epärealistisia eivätkä edes mitään ennusteita. Silti vaalien siirtäminen etenee.

Arvoisat toimittajat, te ”vallan vahtikoirat”: Mitä sanoisitte ja kirjoittaisitte juuri nyt, jos tämä tapahtuisi jossakin sellaisessa maassa, jossa oikeusvaltio on mielestänne vaarassa? Puhuisitteko vastuullisuudesta? Keskittyisittekö haukkumaan oppositiota?

Toimittajat kyselevät ivallisesti, pelkäämmekö kannatuksemme sulavan kuukaudessa. Emme. Meidän motiivimme eivät ole poliittisia. Vaalien pitäminen ajallaan on demokratian ja oikeusvaltion ominaisuus, eikä sitä tarvitse perustella.

Sen sijaan voisitte kysyä, miksi hallitus haluaa siirtää vaaleja, vaikka julkilausuttu perustelu on ilmeisen virheellinen. Kyllä te sen näette. Onko todellisuus niin ruma, että pakenette sen kohtaamista tekemällä sitä, mitä muulloinkin teette – haukkumalla perussuomalaisia?”

SUOMEN UUTISET