Kansanedustaja Sebastian Tynkkynen jakaa sivuillaan kuvan, joka havainnollistaa oikeusministeriön absurdia liioittelua. Oikeusministeriä vetosi jopa 11 000 koronatapauksen päivävauhtiin kuntavaalit peruuttaessaan.

Tynkkynen kirjoittaa:

”Nyt se sitten paljastui: vaalit saatiin siirrettyä yhtäkkiä laskuharjoituksen perusteella, jossa ei otettu huomioon Suomessa alkavaa kolmen viikon sulkua.

THL laski, mikä päiväkohtainen tartuntaluku olisi, jos jatkettaisiin tästä tilanteesta eteenpäin ilman rajoitustoimien vaikutusta. Näin saatiin aikaiseksi tällainen lukema: 11 000 koronatapausta päivässä.

Kun tuo lukema asetetaan graafiin, jossa näkyy viimeisen vuoden aikana päiväkohtaiset luvut, niin jokainen ymmärtää, että tällainen skenaario ei ole mahdollinen ja sen myönsi myös THL:n Mika Salminen, kun muut puolueet perussuomalaisia lukuunottamatta olivat ensin tällä verukkeella lykänneet kuntavaalit kesälle.”

(Juttu jatkuu kuvan alapuolella)

Tynkkysen julkaisema kuva on alunperin mediapersoona Anter Yasan ideoima ja yksityishenkilön piirtämä.

Tynkkynen jatkaa:

”SDP:llä, Kokoomuksella ja Keskustalla on ollut suuria vaikeuksia päästä tavoitteisiinsa ehdokaslistojen täyttämisessä, sillä ehdokasmäärillä on suuri vaikutus vaalitulokseen.

Perussuomalaisten listoille sen sijaan on lähtenyt enemmän ehdokkaita, kuin mitä sillä on ollut missään kuntavaaleissa aikaisemmin. Sen lisäksi perussuomalaisten kannatus on noussut 10% viime kuntavaaleista.

Jos vaalit käytäisiin huhtikuussa, valtuustoihin nousisi vähintään kaksinkertainen määrä kansallismielisiä valtuutettuja ja muut puolueet menettäisivät valtavasti paikkojaan. Mutta näin demokratian pitääkin toimia – kansa saa päättää, kenen politiikkaan ei olla tyytyväisiä ja ketä halutaan tilalle.

Suomi otti nyt vakavan iskun oikeusvaltiona, kun valtaapitävät lähtivät siirtämään vaaleja, vaikka niitä on järjestetty pahemmissakin koronatilanteen maissa. Vaalien siirtäminen on edellyttänyt aikaisemmin parlamentaarisesti yksimielistä päätöstä, jolloin mikään valtaklikki ei pysty perusteetta pitkittämään valtaansa.

Nyt tallottiin suurin oppositiopuolue tieltä ja yksimielisyysperiaate heitettiin roskakoriin. Tämä jättää pahan esimerkin tulevaisuuteen, johon voidaan vedota.

Jakakaa tätä kuvaa eteenpäin, että kaikki suomalaiset näkevät tämän huijauksen.”

SUOMEN UUTISET