

Tynkkynen julkaisi paljonpuhuvan kuvan – “Pähkähulluista luvuista tehtiin tekosyy kuntavaalien siirrolle”
Kansanedustaja Sebastian Tynkkynen jakaa sivuillaan kuvan, joka havainnollistaa oikeusministeriön absurdia liioittelua. Oikeusministeriä vetosi jopa 11 000 koronatapauksen päivävauhtiin kuntavaalit peruuttaessaan.
Tynkkynen kirjoittaa:
“Nyt se sitten paljastui: vaalit saatiin siirrettyä yhtäkkiä laskuharjoituksen perusteella, jossa ei otettu huomioon Suomessa alkavaa kolmen viikon sulkua.
THL laski, mikä päiväkohtainen tartuntaluku olisi, jos jatkettaisiin tästä tilanteesta eteenpäin ilman rajoitustoimien vaikutusta. Näin saatiin aikaiseksi tällainen lukema: 11 000 koronatapausta päivässä.
Kun tuo lukema asetetaan graafiin, jossa näkyy viimeisen vuoden aikana päiväkohtaiset luvut, niin jokainen ymmärtää, että tällainen skenaario ei ole mahdollinen ja sen myönsi myös THL:n Mika Salminen, kun muut puolueet perussuomalaisia lukuunottamatta olivat ensin tällä verukkeella lykänneet kuntavaalit kesälle.”
(Juttu jatkuu kuvan alapuolella)
Tynkkysen julkaisema kuva on alunperin mediapersoona Anter Yasan ideoima ja yksityishenkilön piirtämä.
Tynkkynen jatkaa:
“SDP:llä, Kokoomuksella ja Keskustalla on ollut suuria vaikeuksia päästä tavoitteisiinsa ehdokaslistojen täyttämisessä, sillä ehdokasmäärillä on suuri vaikutus vaalitulokseen.
Perussuomalaisten listoille sen sijaan on lähtenyt enemmän ehdokkaita, kuin mitä sillä on ollut missään kuntavaaleissa aikaisemmin. Sen lisäksi perussuomalaisten kannatus on noussut 10% viime kuntavaaleista.
Jos vaalit käytäisiin huhtikuussa, valtuustoihin nousisi vähintään kaksinkertainen määrä kansallismielisiä valtuutettuja ja muut puolueet menettäisivät valtavasti paikkojaan. Mutta näin demokratian pitääkin toimia – kansa saa päättää, kenen politiikkaan ei olla tyytyväisiä ja ketä halutaan tilalle.
Suomi otti nyt vakavan iskun oikeusvaltiona, kun valtaapitävät lähtivät siirtämään vaaleja, vaikka niitä on järjestetty pahemmissakin koronatilanteen maissa. Vaalien siirtäminen on edellyttänyt aikaisemmin parlamentaarisesti yksimielistä päätöstä, jolloin mikään valtaklikki ei pysty perusteetta pitkittämään valtaansa.
Nyt tallottiin suurin oppositiopuolue tieltä ja yksimielisyysperiaate heitettiin roskakoriin. Tämä jättää pahan esimerkin tulevaisuuteen, johon voidaan vedota.
Jakakaa tätä kuvaa eteenpäin, että kaikki suomalaiset näkevät tämän huijauksen.”
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Perussuomalaisten Pohjois-Pohjanmaan piiri vastustaa kuntavaalien siirtämistä: “Onko kyse puhtaasti politikoinnista?”

Antikainen vaatii hallitukselta vastausta: “Kuinka esitys vaalien siirtämisestä syntyi?”

Ranne kuntavaalien siirrosta: Hallitus politisoi vaali-instituution

Simula, Rantanen ja Ranne: Ehdokaslistojen vahvistamatta jättämisestä hirveä sotku

Varusmiehille oikeus äänestää kuntavaaleissa varuskunnissa – Simula: ”Väliaikaisesta käytännöstä tulee tehdä pysyvä”
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää