Perussuomalaiset hakee työmarkkinaongelmiin yhteistä hyötyä edistäviä ratkaisuja, eikä se miellytä eturyhmäajatteluun tottuneita poliitikkoja. – Tällä hetkellä meillä on vihervasemmistolainen hallitus. Toteutuuko meillä nyt se, että ihminen, etenkin kaupungeissa, saa työstään palkkaa, jolla tulee toimeen? Halla-aho kysyi eilen MTV:n kuntavaalitentissä.


Miten Suomen kuntiin saadaan lisää työpaikkoja ja työtä tekeviä ihmisiä? Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho esitti jo pari viikkoa sitten ratkaisuehdotuksia työmarkkinaongelmiin ja työllisyyden vahvistamiseen puheessaan perussuomalaisten puoluevaltuuston kokouksessa.

Halla-ahon keskeinen viesti työmarkkinaosapuolille oli, että on syytä katsoa peiliin ja on tullut aika ryhtyä rakentamaan luottamusta ja hakemaan ratkaisuja yhteinen etu edellä.

– Molemmat työmarkkinaosapuolet ovat takertuneet yksittäisiin mekanismeihin sen sijaan, että puhuttaisiin yhteisistä intresseistä ja tavoitteista, joita ovat ne, että Suomeen syntyy yrityksiä ja työpaikkoja ja toisaalta se, että työstä saisi sellaista palkkaa, jolla tulee toimeen.

– Useissa maissa, myös Pohjoismaissa, työmarkkinamekanismit ja lainsäädäntö ovat erilaisia kuin Suomessa. Silti tuskin esimerkiksi Ruotsia tai Tanskaa voi pitää ”duunarin helvettinä”. Asioita voidaan siis järjestää monella tavalla. Oleellista on se, että kummallakin osapuolella on neuvotteluvoimaa, joka voidaan turvata eri tavoin. Kaiken a ja o on se, että Suomeen syntyy työpaikkoja ja palkalla tulee toimeen, Halla-aho sanoi eilen MTV:n kuntavaalitentissä.

Demareille ja vasemmistoliitolle ei kelpaa

Työllisyyden vahvistamiseksi perussuomalaiset esittää myös veronalennuksia sekä vientiä ja kauppaa tukevia uudistuksia. Vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson ja pääministeri Sanna Marin (sd) keräsivät kierroksia ryhtyessään molemmat sättimään Halla-ahoa.

Halla-aho totesi, että perussuomalaiset ajaa kaikilla sektoreilla politiikkaa, jolla Suomeen syntyy yksityissektorille lisää työpaikkoja ja että ihmisille jää omista tuloista enemmän käteen.

– Me olemme sitoutuneet tähän, emme yksittäisiin mekanismeihin. Tällä hetkellä meillä on vihervasemmistolainen hallitus. Toteutuuko meillä tällä hetkellä se, että ihminen, etenkin kaupungeissa, saa työstään palkkaa, jolla tulee toimeen? Syntyykö Suomeen nyt työpaikkoja, jolla tulee toimeen? Halla-aho kysyi.

RKP tukee halpatyövoiman maahantuontia

Perussuomalaiset myös esittää työperäisen oleskeluluvan edellytykseksi noin 3 000 euron kuukausituloja muun muassa siitä syystä, että matalapalkka-alojen maahanmuutto polkee palkkoja, ylläpitää suomalaisten työttömyyttä ja kuormittaa julkista taloutta, eikä se ole hyväksyttävää.

Vaikka Suomessa jo nyt on satoja tuhansia ihmisiä työtä vailla, ja samalla Suomeen kohdistuu enimmäkseen kouluttamatonta maahanmuuttoa, joka tulee matalapalkka-aloille, RKP:n puheenjohtajan, oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin mielestä Suomeen tarvitaan juuri nyt lisää työperäistä maahanmuuttoa.

Henrikssonin surrealistisen ajatuksenkulun mukaan 3 000 euron kuukausipalkkaraja työperäiselle maahanmuutolle samalla tarkoittaisi myös sitä, että ”puolet suomalaisista ei saisi olla täällä”.

SUOMEN UUTISET