Elvytyspakettiäänestyksen lisäksi tällä viikolla eduskunnassa käsitellään myös kokoomuksen välikysymys hallituksen puoliväliriihen tuloksista – tai niiden puutteesta. Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho huomautti maanantaina tuumaustunnilla, että kokoomuksen välikysymys samalla tukee hallituksen eräitä virheratkaisuja, kuten linjausta työperäisen maahanmuuton dramaattisesta lisäämisestä.


Perussuomalaiset eivät lähde mukaan kokoomuksen välikysymykseen. Jussi Halla-aho viittaa puoliväliriihessä tehtyyn linjaukseen työperäisen maahanmuuton dramaattisesta lisäämisestä, jota kokoomuskin kannattaa.

– Kuten olemme monissa yhteyksissä huomauttaneet ja osoittaneet, kyse on nimenomaan heikosti koulutetun tai kouluttamattoman halpatyövoiman maahantuonnista. Se muodostaa jo nyt selkeän valtaosan Suomeen tulevasta työperäisestä muutosta, vaikka niin vasemmisto kuin elinkeinoelämäkin horisevat huippuosaajista.

Huippuosaajia Suomeen saadaan vähänlaisesti. Halla-aho muistuttaa, että tosiasiassa Suomeen tullaan töihin enimmäkseen siivous-, rakennus- ja ravintola-alalle.

– Nämä työt ovat sinänsä tärkeitä, mutta maahanmuutolla halutaan pitää palkkataso matalana. Laskun maksaa yhtäältä suomalainen duunari, joka ei pysty kilpailemaan halpatuonnin kanssa ja toisaalta kaikki veronmaksajat, koska halpatyöläiset kuormittavat julkista taloutta sen sijaan että kannattelisivat sitä. Heidän työllisyysasteensa romahtaa muutaman vuoden maassaolon jälkeen, kun he hoksaavat, että saman rahan saa käteen tekemättä mitään. Tilalle tuodaan uusia halpatyöläisiä.

Halpatyön maahantuonti ei ole yhteiskunnan edun mukaista

Merkillepantavaa on se, että perinteiset työväenpuolueet SDP ja vasemmisto tukevat kehitystä halpatyövoiman maahantuonnista.

– Ne sanovat pitävänsä kiinni ulkomaisen työvoiman saatavuusharkinnasta, mutta todellisuudessa hallitus puhkoo siihen koko ajan uusia reikiä. Laittomasti maassa oleville ja niin sanotuille ihmiskaupan uhreille rakennetaan lainsäädännöllä ohituskaistaa suomalaisille työmarkkinoille.

– Puoliväliriihessä päätettiin yhtenäistää alueellisia saatavuusharkintakriteerejä. Tämä tarkoittaa suomeksi sitä, että Uudenmaan kaikkein liberaaleimmat käytännöt laajennetaan valtakunnalliseksi. Saatavuusharkinnasta ei säily muuta kuin nimi, Halla-aho sanoo.

Halvan työvoiman ylitarjonta ei ole yhteiskunnan eikä julkisen talouden edun mukaista.

– Kun suorittavassa työssä palkat pidetään matalana, eri yhteiskuntaryhmien tuloerot kasvavat, millä on negatiivisia sosiaalisia seurauksia, etenkin kun tietyistä aloista tulee maahanmuuttaja-aloja ja sosioekonomiset ryhmät etnistyvät.

– Halpatyövoiman ylitarjonta myös jarruttaa tuottavuuden kasvua, kun työnantajilla ei ole kannustinta investoida tehokkuuteen ja teknologiaan. Tämä kaikki on nähty Ruotsissa, joka liberalisoi työperäisen maahanmuuton reilu 10 vuotta sitten ja katuu sitä nyt.

Kuinka monen pitää kuolla?

Maahanmuuttoon liittyen on syytä mainita myös laajasti uutisoidut väkivaltarikokset, joissa tekijät ovat pääsääntöisesti maahanmuuttajia.

– Poliisi myöntää, että on nähtävissä jengiytymisen ja järjestäytymisen merkkejä. Tässäkin kehityksessä Suomi tulee kymmenisen vuotta Ruotsin perässä. Enää ei tarvitse kysellä, pitääkö jonkun kuolla ennen kuin meillä otetaan pää puskasta. Oikea kysymys on, kuinka monen pitää kuolla ennen kuin pää otetaan puskasta, Halla-aho sanoo.

Hallituksen käsi taas autoilijan ja omakotiasujan taskussa

Puoliväliriihessä keskusta sai palkinnoksi teatteristaan hiukan tekohengitystä turvealalle. Alan toimijat totesivat, että pienellä tukipaketilla ei ole käytännön merkitystä.

Halla-aho muistuttaa, että hallitus aikoo kompensoida turvepäätöksen kiristämällä ilmastolinjaa jossakin toisaalla.

– Mistä tarkkaan ottaen, sitä ei meille vielä kerrottu, mutta turvallisen arvaus on, että hallituksen käsi on taas kohta autoilijan ja omakotiasujan taskussa.

Jos haluat muutosta, käy äänestämässä

Perussuomalaiset esittää välikysymyskeskustelun yhteydessä oman epäluottamuslauseensa, jossa puolue nostaa esille puuttuvien työllisyystoimien lisäksi hallituksen haluttomuuden ja kyvyttömyyden priorisoida ja karsia julkisia menoja.

– Velkaantuva Suomi, jossa työntekijä ja yrittäjä kärsivät erittäin korkeasta verotaakasta ja koronan aiheuttamista sulkutoimista, ei voi samaan aikaan jatkaa rahan surutonta kippaamista maailmanparantamiseen.

– Räikeänä esimerkkinä on mainittava kehitysapu, jota Suomi maksaa tänäkin vuonna 1 200 miljoonaa euroa. Se on yhtä paljon kuin kahden seuraavan vuoden budjettikehyksen ylitykset yhteensä. Muutamien kymmenien miljoonien säästöistä tai lisäyksistä saadaan hallituskriisi aikaan, mutta sadat miljoonat ja miljardit ovat pikkurahaa, kun veronmaksajan rahaa lapioidaan kankkulankaivoihin. Juuri tämä, näkemys prioriteeteista, erottaa perussuomalaiset kaikista muista. Juuri tähän asiaan voit ottaa kantaa kesäkuun vaaleissa. Jos haluat muutosta, käy äänestämässä, Halla-aho sanoo.

SUOMEN UUTISET