Sotaa käydään tällä kertaa talouden saralla. Mikäli ratkaiseva taistelu eduskunnassa hävitään, niin Suomessa komissaarit sanelevat jatkossa, perussuomalaisten työmies Matti Putkonen varoittaa.

Eduskunta äänestää tällä viikolla EU-elvytyspaketista. Perussuomalaisten työmies Matti Putkonen sanoi maanantaina tuumaustunnilla, että Suomi käy jälleen itsenäisyystaistelua. Putkonen muistutti, että hänen ikäluokkansa isät, työläiskundeista talonpoikiin, taistelivat Suomen itsenäisyyden puolesta 80 vuotta sitten.

– He pysäyttivät ylivoimaisen vihollisen. He estivät totalitarismin pystyttämisen Suomeen sekä sanelun siitä, minkälaista tuotantoa Suomessa saa harjoittaa ja mihin saamme käyttää veromme. Tänään meitä hivutetaan poliittisilla päätöksillä vastaavaan totalitarismiin, josta varjelluimme isiemme raskailla uhrauksilla.

Komissaarit määräävät pian kaikesta

Putkosen mukaan sotaa käydään tällä kertaa talouden saralla.

– Tulevalla viikolla käydään Suomen viides itsenäisyystaistelu, tällä kertaa eduskunnassa. Panoksena ei ole enempää tai vähempää kuin itsemääräämisoikeutemme ja se kuka jatkossa päättää maksamiemme veroeurojen kohtalosta.

Putkonen varoittaa, että mikäli ratkaiseva taistelu eduskunnassa hävitään, niin Suomessa sanelevat jatkossa komissaarit.

– He määräävät minkälaista tuotantoa Suomessa saa harjoittaa, miten paljon saamme kaataa omia metsiämme sekä miten meidän pitää käyttää omat veroeuromme.

Kokoomus kerjää hyväksyntää hallitukselta

Putkonen sanoo, että tämä viikko on vaaran viikko.

– Suomen itsemääräämisoikeuden säilyminen on kokoomuksen ja keskustan kansanedustajien käsissä. Kepu haki takavuosina ohjeet Moskovasta. Tänään Kepu on kallellaan Brysseliin kuin Pisan torni konsanaan.

– Kokoomusherrat kerjäävät hyväksyntää kiirehtimällä liituraitahousujen lahkeet lepattaen pääministerin virka-asunnon Kesärannan aidan sisäpuolelle. He vakuuttelevat verkkoaidan raosta tukeaan hallitukselle.

Putkonen esittääkin lopuksi vetoomuksen kepulaisille ja kokoomuslaisille:

– Älkäämme pettäkö itsenäisyystaistelijoitamme. Meidän sukupolvemme tehtävänä on vaalia itsenäisyyttämme ja suomalaista identiteettiä. Olemme sen velkaa niille, jotka ovat itsenäisyytemme ja lippumme edestä taistelleet.