Budjettiriihessä päätettiin lisätä pelastajakoulutuksen määrärahoja 3,5 miljoonaa euroa. Hallitus turvaa lisärahoituksella valtakunnallisesti suomen- ja ruotsinkielisen pelastajakoulutuksen voimavarat.

Rahoitus kohdistuu Helsingin ja Kuopion pelastusopistoihin.

– Pelastajien tilanteelta on ummistettu silmät vuosikausia, jonka seurauksena pelastajapula on jo räjähtämässä käsiin. Onneksi valtiovarainministeri Riikka Purra kuitenkin priorisoi taloudessa tämän elintärkeän osan turvallisuudesta ja löysi rahoitusta pelastajien koulutukseen – siitäkin huolimatta, että talouden sopeutustarve on valtava, kansanedustaja Petri Huru toteaa.

Huru on eduskunnan ainoa palomiestaustainen kansanedustaja. Ennen kansanedustajaksi valintaansa Huru toimi ylipalomiehenä Satakunnassa.

Alueelliselle koulutukselle tarvetta

Huru kiittelee budjettiriihen tulosta, mutta toivoo tulevaisuudessa alalle lisäpanostuksia.

– Alueellisen koulutuksen lisääminen, palomiesten eläkeikään liittyvät kysymykset, maanlaajuinen kattavuus ja monet muut ongelmat alalla kaipaavat vielä rahoitusta ja lakimuutoksia. Hallitusohjelmassa monet näistä ongelmista tunnistetaan ja asetetaan jopa kunnianhimoisia, hyvin konkreettisia tavoitteita, kuten tulipalojen määrän puolittaminen vuoteen 2030 mennessä, Huru kertoo.

SUOMEN UUTISET