Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jani Mäkelä iloitsee liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranteen tavoin siitä, että ”asfaltti tuoksuu ensi kesänä koko Suomessa”. Hallitus on varannut pelkästään liikenteen rahoitukseen melkein 600 miljoonaa euroa kuluvalle vaalikaudelle.

– Vaikka taloustilanne on huonompi kuin luullaan, toteuttaa hallitus vaalikauden aikana 4 miljardin euron investointiohjelman, jolla rakennetaan kestävän kasvun edellytyksiä pitkälle tulevaisuuteen. Pelkästään liikenteen rahoitukseen tästä on varattu melkein 600 miljoonaa euroa, sanoo perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jani Mäkelä.

Tiestö aivan liian huonossa kunnossa

Mäkelä sanoo, että hallitus jakaa kansalaisten huolen tienpidosta.

– Tiet ovat päässeet aivan liian huonoon kuntoon, ja nyt sitä korjausvelkaa puretaan jopa 250 miljoonalla eurolla. Se on suuri summa, ja sillä saadaan aikaiseksi valtava määrä parempikuntoisia teitä ympäri Suomea. Samalla työllistetään alan urakoitsijoita ja työntekijöitä.

– Myös raiteille on luvassa merkittävästi rahoitusta – eri hankkeisiin yhteensä noin 280 miljoonaa euroa, Mäkelä kertoo.

Suomen velkaantumiskehitys on käännettävä

Mäkelä pitää tärkeänä sitä, että hallitusohjelma toteutuu Riikka Purran ensimmäisessä budjetissa valtiovarainministerinä.

– Hallituksen finanssipolitiikan tavoitteena on vahvistaa julkista taloutta ja kääntää Suomen velkaantumiskehitys. Se vie aikaa, mutta jo tässä budjetissa me pystymme toimeenpanemaan LEhallitusohjelman mukaiset kuuden miljardin euron julkista taloutta vahvistavat toimenpiteet, Mäkelä toteaa.

Suomen Uutiset