Kansanedustaja Minna Reijonen vaatii aloitteessaan eduskuntaa selvittämään kaikki keinot, jotta autoilun kustannuksia saadaan alennettua muuttuneessa maailmantilanteessa.

Energian ja polttoaineiden hinnat ovat nousseet merkittävästi. Minna Reijonen vaatii hallitusta ottamaan aikalisän hiilineutraalisuus- ja päästövähennystavoitteisiin.

– Elämme poikkeusaikoja, joten asioita on muutettava tilanteen mukaan. Nyt on otettava aikalisä päästöjen vähentämiseen ja hiilineutraaliustavoitteisiin.

Työssä pitää pystyä käymään

Suomessa on pitkät välimatkat, minkä vuoksi autot ovat monelle välttämättömyys. Tämä korostuu varsinkin haja-asutusalueilla ja maaseudulla.

– Työssä pitää pystyä käymään ja myös haja-asutusalueella on voitava asua. Panostuksia tarvitaan myös tiestön korjaukseen.

– On erittäin tärkeää selvittää kokonaisvaltaisesti ne keinot, joilla voimme alentaa autoilun kustannuksia, Reijonen huomauttaa.

Autot eivät ole hupivälineitä

Reijonen vaatii, että hallitus ryhtyy toimenpiteisiin selvittääkseen kaikki mahdolliset keinot autoilun kustannusten alenamiseksi ottaen huomioon muuttunut maailmantilanne ja helpottaakseen seuraavan hallituksen tehtävää. Seuraavan hallituksen on otettava keinoista tehokkaimmat käyttöön.

– Meillä autot eivät ole hupivälineitä, vaan välttämättömyys, muistuttaa Reijonen.

Suomen Uutiset