Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio toteaa, että perussuomalaisten eduskuntaryhmä aikoo esittää eduskunnan täysistunnolle polttoaineveron puolittamista koskevan kansalaisaloitteen käsittelyssä yhteydessä polttoaineveron laskua porrasteisesti kohti EU:n minimitasoa.

– Perussuomalaiset on yksityisautoilun puolustaja. Tahdomme perua demari-keskustahallituksen historiallisen suuren veronkorotuksen ja alentaa polttoaineveroa vaiheittain. Valtion talous on pakko huomioida kokonaisuudessa, koska veron puolittaminen kerralla jättäisi miljardiloven ylivelkaantuneen valtion kassaan. Siksi on syytä edetä asteittain. Siinä, missä hallitus jakoi veronkorotuksen neljälle vuodelle, voitaisiin veronkevennyksiä myös jatkaa joka vuosi, Ville Tavio perustelee.

Perussuomalaiset on korostanut, että se on sitoutunut alentamaan elämisen ja liikkumisen verotusta samaan aikaan, kun turhista tai jopa haitallisista valtion menoista leikataan. Tällaisiin menoihin kuuluvat muun muassa kehitysapu ja yhteiskunnalle kallis maahanmuutto.

Ilmastotoimet nostavat hintoja

Pelkkä verotus ei pidä polttoainehintoja korkeina. Hallituksen ilmastopolitiikka vaikuttaa tulevaisuudessa merkittävästi, mikäli hallituksen suunnitelmat toteutuvat.

Vuoden 2024 alusta jakeluvelvoite nousisi hallituksen suunnitelman mukaan räjähdysmäisesti.

– Yksittäisistä hintaa korottavista toimenpiteistä eniten polttoainehintoja tulee nostamaan hallituksen kasvattama biopolttoaineosuuden jakeluvelvoite, jonka hintalappu on autoalan mukaan jopa 50 senttiä litralta.

– Tämä tulee tapahtumaan eduskuntavaalien jälkeen, joten kansalaisilla on mahdollisuus äänestää tätä korotusta vastaan. Vain perussuomalaiset tinkisivät kalliista polttoainehintaan kohdistuvasta ilmastotoimesta, Tavio korostaa.

SUOMEN UUTISET