Ympäristövaliokunnassa käsiteltiin tänään ilmastovuosikertomusta. Perussuomalaisten mukaan kertomuksen tavoitteet ovat liian kunnianhimoisia ja käyvät kuluttajille ja teollisuudelle liian kalliiksi.

– Olemme huolissamme hallituksen ilmastopainotuksista, jotka sivuuttavat kilpailukyvyn täysin. Jo monet EU-hankkeet, kuten Fit for 55, ennallistamisasetus ja vihreän kaistan nopeutetut hankkeet ovat haastavia Suomelle, eikä asiaa helpota, että myös kansallisella tasolla taakkaa lisätään, kansanedustajat Petri Huru, Mauri Peltokangas ja Sheikki Laakso kommentoivat.

Polttoaineiden hinnat nousevat jälleen

– Kertomuksessa oleviin lakiesityksiin liittyy paljon sellaisia vaikutuksia, joita perussuomalaiset eivät voi hyväksyä. Erityisesti biopolttoaineiden jakeluvelvoite tulee nostamaan jälleen polttoainekustannuksia jopa useita kymmeniä senttejä.

Perussuomalaiset huomauttivat, että myös logistiikkakustannusten nousun vaikutus on esityksen myötä Suomen kaltaisessa pitkien logististen yhteyksien maassa huomattava ja kustannukset kertaantuvat lopulta kuluttajahinnoissa saakka.

Suomen Uutiset