Perussuomalaiset katsoo, että myös tuulivoima on yksi osa kotimaista energiapalettia – kuitenkin tietyillä ehdoilla. Puoluejohtaja Riikka Purran mukaan Suomessa tulee kantaa erityistä huolta tuulimyllyjen alta kaadettavasta metsästä ja istuttaa uutta puustoa tilalle.

Perussuomalaisilla on muutama erityisehto tuulivoiman lisärakentamiselle:

– Ensimmäinen on säätövoimavelvoite, joka tulee sitoa kaikkeen uuteen tuulivoimarakentamiseen. Se siis tarkoittaa sitä, että tuulettomina päivinä meillä olisi muuta omavaraista tuotantoa.

– Toinen ehto on, että tuulivoiman rakennuttajat ja tuottajat sitoutetaan osallistumaan sähkön kantaverkon kunnostukseen ja sen vahvistamiseen. Tämä on välttämätön edellytys tuulivoiman lisäämiselle, vaikka tällä hetkellä se ei toteudukaan, perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra sanoo.

Hän osallistui tänään Helsingin Sanomien järjestämään puoluejohtajien ilmasto- ja luontotenttiin.

Luonnon rauha vaarassa kadota tuulimyllyjen alle

Tuulivoimahankkeita edistetään Suomessa nyt kovalla kiireellä etenkin Lappiin. Pohjoisen luonnon rauha ja harmonia ovat vaarassa kadota, kun tuuliturbiinien ja sähkönsiirron tieltä, hankkeiden toteutuessa, jouduttaisiin avohakkaamaan pahimmillaan jopa kymmeniä tuhansia hehtaareja metsää.

Kolmantena edellytyksenä Purran mukaan tuulimyllyjen ja huoltoreittien alta metsää kaatavat rakennuttajat tuleekin velvoittaa istuttamaan vastaava määrän puustoa muualle.

– Meidän pitäisi kantaa erityistä huolta tuulimyllyjen alta kaadettavasta metsästä. Kieltämättä välillä tuntuu, että tässä maassa metsällä ei ole mitään arvoa silloin, kun se kaadetaan tuulimyllyjen tai niihin liittyvän infran alta taikka pääkaupunkiseudulle rakennettavien kerrostalojen alta, Purra sanoo.

SDP ja vasemmisto eivät välitä ympäristövaikutuksista

Kaikkien mahdollisten viherhankkeiden nimeen vannovat muiden puolueiden johtajat, kuten pääministeri Sanna Marin (sd) ja Li Andersson (vas) viittasivat kintaalla tuulivoiman lisärakentamisesta johtuville haitallisille ympäristövaikutuksille. Esimerkiksi Anderssonin mukaan tuulivoiman lisärakentaminen ”pitää vain hyväksyä”.

Purra huomauttikin, että muiden puolueiden puheenjohtajien mielipiteet metsien hakkuista vaihtelevat sen mukaan, missä tentissä milloinkin ollaan.

– Muutama viikko sitten me puheenjohtajat olimme MTK:n järjestämässä paneelissa. Välillä tuntuu, että puolueet kertovat erilaisia näkemyksiä aina siitä riippuen, kuka on keskustelutilaisuuden järjestävä taho. Nimittäin tuossa MTK:n paneelissa kaikki puolueet olivat sitä mieltä, että lisää hakkuiden rajoituksia ei saa tulla.

Purra palaa aiheeseen myös sosiaalisen median kanavillaan.

SUOMEN UUTISET