Hallitus sopi budjettiriihessä vuoden 2024 valtion talousarvioesityksestä ja julkisen talouden suunnitelmasta vuosille 2024–2027. Yleinen taloudenkuva on erittäin huolestuttava ja hallitus onkin sitoutunut julkisen talouden tervehdyttämiseen ja velkasuhteen kasvun taittamiseen.

Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne painottaa julkisten menokohteiden tärkeysjärjestystä jokaisessa ministeriössä.

– Tiehankkeissa mennään vahvasti kuljetusalan, teollisuuden ja jokaisen suomalaisen arjen tarpeet edellä. Rapautunutta tiestöä korjataan ensi vuonna 250 miljoonan euron valtavalla potilla – ja se raha tulee tarpeeseen ihan jo liikenneturvallisuudenkin näkökulmasta. Asfaltti tuoksuu ensi kesänä koko Suomessa, Ranne iloitsee.

Koko Suomi saavutettavissa

Ranne on myös tyytyväinen ratkaisuun maakuntalentojen ostopalveluliikenteen turvaamisesta kevääseen 2026 saakka. Nykyinen tuki olisi päättynyt huhtikuussa 2024.

– Ostopalvelulentoliikenne turvataan hallituksen linjauksella niin, että koko Suomi on saavutettavissa ja varteenotettava investointikohde. Tähän väliin tarvittiin ehdottomasti siirtymäaika niin, että maakuntalennot jatkuvat katkeamatta. Nyt voimme rauhassa valmistella vuodelle 2026 kaikkia kaupunkeja yhdenvertaisesti kohtelevan sisäisen lentoliikenteen sopimusmallin ja kehittää lentoja markkinaehtoisempaan suuntaan, Ranne sanoo.

SUOMEN UUTISET