Perussuomalaisten kansanedustaja Mika Raatikainen on pöyristynyt. Hän sai eduskunnan turvallisuusjohtajalta viestin, jonka mukaan puhemies Eero Heinäluoma (sd.) on kieltänyt eduskunnan Pikkuparlamentin kansalaisinfon käytön Raatikaiselta sananvapautta ja turvallisuutta käsittelevän foorumin pitämiseen ensi viikolla.

Foorumiin on kutsuttu taiteilijaprofessori, kohutusta Muhammed-pilakuvastaan tunnettu Lars Vilks ja dosentti Arto Luukkanen (ps.).

– Kansalaisinfon varaus varmistettiin minulle jo marraskuussa. Asiasta sovittiin eduskunnan turvallisuusjohtajan ja muiden turvallisuusviranomaisten kanssa jo viikkoja sitten, eikä turvallisuuden suhteen ollut huomautettavaa, joten puhemiehen päätös tuntuu erittäin kummalliselta, Raatikainen ihmettelee.

– Kansalaisinfo on nimenomaan tarkoitettu demokratian edistämiseksi, ei sen estämiseksi. Sitä ovat puolueet saaneet käyttää erilaisiin keskustelutapahtumiin aina.

Muita puhemiehiä ei ole asiassa kuultu. Varapuhemies Anssi Joutsenlahden (ps.) mukaan asiaa ei oltu käsitelty puhemiesten kesken eikä puhemiesneuvostossa.

Ääriliikkeet päässeet tavoitteeseensa

Raatikainen sanoo, että ilmeisesti sananvapautta rajoittamaan pyrkivät, väkivallalla uhkailevat ääriliikkeet ovat päässeet tavoitteiseensa, jos vapaa keskustelu pystytään estämään eduskunnan kansalaisfoorumissa.

– On säälittävää, että Suomen pääministeriä myöten osallistutaan sananvapautta puolustaviin marsseihin Pariisissa asti, mutta kotimaassa tungetaan pää pensaaseen heti kun sananvapautta voitaisiin oikeasti edistää ja puolustaa!

– Tilaisuus tullaan joka tapauksessa järjestämään ja Lars Vilks saapuu Suomeen sovitusti ensi viikolla. Paikka ja aika ilmoitetaan myöhemmin. Oikeuden ei tarvitse väistyä vääryyden tieltä, Raatikainen lupaa.

SUOMEN UUTISET