Helsingin sote-lautakunta ei katsonut aiheelliseksi myöntää Heikki Hurstin ruoka-apua tarjoavalle yhdistykselle lisärahoitusta.

Kaupunginvaltuutettu Pia Kopra (ps.) oli aiemmin tänä vuonna esittänyt aloitteessaan 50 000 euron tukea Hurstin yhdistykselle. Asiaa käsiteltiin tänään Helsingin sote-lautakunnassa. Perussuomalaisten valtuutettu Mari Rantanen yritti puhua lisärahoituksen puolesta, mutta jäi vaille muiden tukea. Kukaan muu ei tullut esityksen tueksi.

Pia Kopra purkaa harmiaan asian johdosta:

– Valtuustoaloitteeni Hurstin ruoka-avun toiminnan turvaamiseksi myöntämällä yhdistykselle 50 000 euroa ei menestynyt sosiaali- ja terveyslautakunnassa tänään. Helsingin kaupunki laski muutama vuosi sitten toimipisteen vuokraan ja ylläpitoon myöntämänsä vuosiavustuksen 150 000 eurosta 100 000 euroon. Lautakunta ei puoltanut rahan myöntämistä.

Kopran mukaan hylkäävän päätöksen perustelut olivat ontuvia – Hurstin yhdistys ei ole tehnyt oikaisuvaatimusta vuotta 2018 koskevasta avustuspäätöksestä.

– Juttelin maanantaina Hurstin kanssa. Hänelle oli ilmoitettu sosiaalivirastosta, ettei aikaisempaan päätökseen voi hakea oikaisua. Hursti rehellisenä miehenä uskoi, että hänelle annettiin rehellistä tietoa, eikä hakenut oikaisua. Toinen perustelu oli yksityisten lahjoitusten merkittävä kasvu.

– Kaupunki ei voi vetäytyä vastuustaan omista köyhistä ja nälkäisistä kaupunkilaisistaan vetoamalla yksityisiin lahjoituksiin, Kopra moittii.

– Mari Rantanen teki lautakunnassa ns. palautusehdotuksen, jossa esitettiin 50 000 eur myönnettäväksi. Kukaan ei sitä kannattanut, ei siis kukaan. Tämä erä hävittiin, mutta aloite tulee vielä kaupunginhallitukseen ja valtuustoon. Siellä sitten nähdään kuka oikeasti välittää omista heikoimmassa asemassa olevista kaupunkilaisista. Rahaa kun tuntuu riittävän laittomasti maassa oleville isolla kädellä, mutta ei kaupungissa laillisesti oleville köyhille edes se 50 000.

– Ennen vaaleja Hurstin luona käydään ja ylistetään avun tärkeyttä, sitten kun ollaan tultu valituksi, tärkeys haihtuu ilmaan. Tätä ihmetteli Hurstikin eilen, Kopra paheksui.

MATIAS TURKKILA