Kaupunginvaltuuttu Pia Kopra (ps.) esittää valtuustoaloitteessaan 50 000 euron tukea Heikki Hurstin ruoka-avun toiminnan turvaamiseksi. Köyhien auttaja Hursti on kertonut mediassa, että hänen vetämänsä ruoka-apu on vaarassa loppua parin kuukauden sisällä.

Kopra muistuttaa aloitteensa perusteluissa leipäjonojen asiakasmäärien kymmenkertaistuneen kymmenen viime vuoden aikana.

Kopra perustelee aloitettaan:

”Hurstin valinta jakaa Helsingin Kalliossa ruokaa vähävaraisille keskiviikkoisin ja perjantaisin. Heikki Hurstin isän Veikko Hurstin vuonna 1967 aloittama toiminta on vaarassa loppua, vaikka esimerkiksi keskiviikkona 24.1.2018 kovassa lumisateessa ruokaa jonotti yli 2500 ihmistä Helsinginkadulla. Hurstin toiminta perustuu vapaaehtoisiin lahjoituksiin, joita on viime aikoina tullut vähemmän.

Helsingin kaupunki laski muutama vuosi sitten Kallion Helsinginkadulla sijaitsevan toimipisteen vuokraan ja ylläpitoon myöntämänsä vuosiavustuksen 150 000 eurosta 100 000 euroon. Aukkoa on jouduttu paikkaamaan rahalla, joka on tarkoitettu ruoan ja tarpeiden hankkimiseen vähäosaisille.

Hurstin itsensä mukaan Helsingin kaupungin sosiaaliviraston piti maksaa vuokrat ja sähköt, mutta näin ei Helsingin kaupunki ole toiminut.

Edellä oleviin seikkoihin viitaten esitän, että Helsingin kaupunki budjetoi lisää vuoden 2018 menoihin 50 000 euroa Hurstin ruoka-avun toiminnan turvaamiseksi.”

SUOMEN UUTISET