Kanadassa on ollut laajoja protesteja, joihin on osallistunut tuhansia ihmisiä. Convoy-protestit ovat olleet rauhanomaisia, mutta Kanadan pääministeri Justin Trudeau on silti ottanut käyttöön hätätilalainsäädäntöä, jonka nojalla rauhanomaisilta mielenosoittajilta voidaan jopa sulkea pankkitilit.

Justin Trudeau on itse suhtautunut myönteisesti samanlaisiin protesteihin Delhissä ja saanut samalla aikaan diplomaattisen kriisin maiden välillä.

Hiljaisuus, kun asialla ”oikea” taho

Europarlamentaarikko Laura Huhtasaari on tehnyt asiasta kirjallisen kysymyksen komissiolle.

– On mielenkiintoista havaita EU:n hiljaisuus, kun ”oikea” taho uhkaa rauhanomaisia mielenosoittajia. EU on ollut myös hiljaa Katalonian poliittisista vangeista ja tavallisiin äänestäjiin kohdistetusta poliisiväkivallasta äänestyspaikoilla, Huhtasaari sanoo.

Valikoitua tuomitsemista

EU on käynnistänyt rikkomusmenettelyn Puolaa vastaan useampaan kertaan ja kritisoinut myös Unkaria voimakkaasti oikeusvaltioperiaatteen väitetystä noudattamatta jättämisesti.

– Haluan tiedustella komissiolta, ovatko he valmiit myös tuomitsemaan Kanadan toimet, kun niin moni muu tuntuu EU:lta saavan sapiskaa, vai onko kyse valikoidusta tuomitsemisesta? Huhtasaari kysyy.

SUOMEN UUTISET