

PS ARKISTO
Huhtasaari: ”Perussuomalaisuus normalisoituu, koska todellisuutta ei voi enää kiistää”
Olipa kerran vihervasemmisto, joka kaivoi kuoppaa. Kuopasta uhkasi tulla niin syvä, etteivät kaivajat pian pääsisi ylös omin avuin. Niinpä perussuomalaiset huusivat kuopan reunalla, että lopettakaa nyt perkele se kaivaminen. Mutta kaivajat jatkoivat kaivamistaan, kun kerran alkuun oli päästy. Kuoppaan jäivät. Sen pituinen se.
Europarlamentaarikko Laura Huhtasaarta vertaus huvittaa.
– Se on juuri vasemmiston logiikkaa, Laura nauraa.
– Kun ei löydy keinoja ratkaista esimerkiksi jengiväkivaltaa, niin lisätään sitä. Näin he tuumivat.
Perussuomalaiset sen sijaan lopettaisivat kaiken turhan kaivamisen omien jalkojen alta.
– Yhteiskuntarauhalle olisi lottovoitto, jos saisimme estettyä Ruotsin tien toteutumisen Suomessa, Huhtasaari summaa.
Vihreässä toiveiden tynnyrissä on reikä
Eduskuntavaalien alla Laura on nyt kotonaan Satakunnassa, mutta ajatuksissa on koko maapallon hullunmylly: Bidenin Yhdysvallat sekä liittovaltioksi kehittyvä EU ja sen tärkein kauppakumppani Kiina.
– Jos Eurooppa köyhtyy pakotteiden takia ja Kiina vaurastuu, on tilanne vaarallinen, Huhtasaari miettii.
Vihreä siirtymä on vastaavanlainen tarina toiveiden tynnyrissä kuin maahanmuutto globalistien unelmissa vuonna 2015. Silloin valtamedia kertoi kansalaisille, että ”pakolaiset ovat uusi Nokia” ja ”on lottovoitto saada Suomeen lisää synnyttäjiä”.
Nyt meille kerrotaan, miten autuaaksi vihreä siirtymä meidät tekee. Sitä ei kuitenkaan pohdita, miten vihreä Eurooppa pärjää hiilivoimaloiden luvatun maan, Kiinan, kanssa.
Lisää lehmiä! Lähinauta on ekoteko!
Vihreä siirtymä on sitä, että rynnitään hiilineutraaliin paratiisiin hengästyttävän ankarassa aikaikkunassa. Kiire on kova, eikä maltille ole tarvetta.
– Toki mekin haluamme satsata kehitykseen, mutta teknologian on oltava valmis ja hinnaltaan järkevä, ettemme menetä kilpailuasetelmiamme, Huhtasaari sanoo.
– Meillä on kaikkea sitä mitä digitalisaatio ja tulevaisuuden teollisuus tarvitsevat: metalleja.
Suomen kaivoksissa on esimerkiksi kobolttia. Huhtasaari uskoo, että Suomesta voisi vielä tulla pohjoinen Japani. Sitä ennen vienti ja tuonti on saatava tasapainoon. Velkakierre on katkaistava, sillä ylivelkaantunut maa menettää itsenäisyytensä.
– Metsäteollisuus on innovatiivinen ja tärkeä meille, eikä sitä tule jarruttaa. Strategisesti tärkeät asiat esimerkiksi energiapolitiikassa on turvattava, jotta voidaan luoda ennustettava ja vakaa toimintaympäristö yrityksille. Sähköntuotannon tulisi olla ylijäämäinen, Huhtasaari luettelee.
Siispä lisää sähköä! Ruokaturvaa! Lisää lehmiä! Vähemmän vihersaarnoja!
– Lähinauta on ympäristöystävällisempi valinta kuin brasilialaiset avokadot. Perussuomalaisten uunituore sinivalkoisen siirtymän ohjelma tuo tolkkua suomalaiseen ilmastokeskusteluun. Sinivalkoinen siirtymä vakauttaa ja vahvistaa. Se lupaa suomalaisille työtä, ostovoimaa ja hyvinvointia.
– Me puolustamme teollisuuttamme ja vahvistamme kilpailukykyä, Huhtasaari painottaa.
Kun suomalaisesta tarinasta tuli lopulta tosi
Maailman melskeiden laidalla pelaa Suomi, pieni kansakunta, joka taistelee olemassaolostaan ja koettaa hahmottaa maailman sellaisena kuin se on eikä sellaisena kuin toivoo sen olevan.
Media on kuitenkin esittänyt asian aivan toisin. Meille on kerrottu, että isänmaallisuus on pahasta, suomalaisuutta ei ole olemassa, kuka tahansa voi olla suomalainen, kaikki kulttuurit ovat yhtä hyviä.
Jopa Suomen lippu on ollut olevinaan rasismia. Joulujuhlakin muutettiin jossakin ”lumijuhlaksi”, jotta kukaan ei pahoittaisi mieltään. Ja perussuomalaiset ovat kuulemma pahoja ihmisiä, niinpä niin.
– Meitä on haukuttu rasisteiksi joka suunnasta. Isänmaallisia ihmisiä on leimattu ties miksi. Ylpeys suomalaisuudesta on tehty häpeäksi, Laura Huhtasaari suree.
Kuitenkin hän näkee pienen valonpilkahduksen kulttuurisen rappion keskellä.
– Suomalaisen tarinan murtaminen loppui onneksi kuin seinään Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Tajusimme, että mekin olemme aivan uskomaton kansa, joka on selvinnyt vaikeista ajoista.
Suomalaisten on ollut helppoa samaistua ukrainalaisiin, eikä isänmaallisuus ole enää kirosana. Onko Suomi siis yhtäkkiä muuttunut perussuomalaiseksi?
– Perussuomalaisuus normalisoituu, koska todellisuutta ei voi enää kiistää, Huhtasaari kiteyttää.
– On ymmärretty, että suomalainen tarina on todellinen, tosi. Nyt saa vihdoin olla ylpeä suomalaisesta tarinasta. Ei tarvitse epäillä sen oikeutusta olla olemassa.
”Kannusta ja ole ylpeä ehdokkaistamme”
Tulevat eduskuntavaalit ratkaisevat Suomen suunnan. Meille voi käydä kuten Ruotsille, joka on jo ottanut askeleet terveeseen suuntaan feministihallituksen valtakauden loputtua. Suuri yleisö alkaa nyt nähdä, kuinka hölmöä politiikkaa Ruotsissa on tehty.
Laura Huhtasaari kertoo ruotsalaisesta mepistä, joka liikuttuneena kertoi, että hänen päälleen sylkeminen oli loppunut oikeiston noustua valtaan. Kokemus antaa toivoa siitä, ettei ”pahan ihmisen” viitan kantaminen ole ollut turhaa.
– Kun uskoo asiaansa, ei syytöstenkään keskellä ole raskasta. Jokaisella meistä on maanpäällinen tehtävänsä. Oikeudenmukaisuutta ja totuutta puolustetaan loppuun asti, kuolinvuoteellakin.
Eduskuntavaaleissa suurilla puolueilla on pelko vallan menetyksestä. He pelkäävät, että valtaan nousee tiukasti faktassa pysyvän Riikka Purran puolue, joka ei tule allekirjoittamaan esimerkiksi yhteisvelkaunionin tyhmiä ideoita.
Mutta mitä tavallinen äänestäjä voisi tehdä kirittääkseen perussuomalaiset pääministeripuolueeksi?
– Äänestä ja houkuttele kaveri äänestämään. Kerro ehdokkaalle, että on tosi hienoa, kun juuri sinä olet ehdolla. Ole ylpeä ehdokkaistamme, kannusta ja kehu.
Katso Laura Huhtasaaren vuoden takainen haastattelu tästä linkistä.
Maria Asunta
Artikkeliin liittyvät aiheet
- perussuomalaisuus sinivalkoisen siirtymän ohjelma ilmastokeskustelu ruokaturva Hiilineutraalisuus Ukrainan sota Venäjän hyökkäys eduskuntavaalit 2023 Ruotsin tie EU-liittovaltio vihreä siirtymä velkaunioni Joe Biden liittovaltiokehitys sähköntuotanto vihervasemmisto globalismi Digitalisaatio Isänmaallisuus Riikka Purra Kiina Metsäteollisuus Energiapolitiikka Laura Huhtasaari Velkaantuminen maahanmuutto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Useat suomalaismepit äänestivät Suomen etua vastaan – ”EU-liittovaltiokehitys alkaa näyttää nyt todelliset karvansa”

Huhtasaari Strasbourgissa: ”Eurooppa pelastuu kyllä ja eurooppalaiset pärjäävät, kunhan nykymuotoisesta EU:sta päästään eroon”

Huhtasaari ja Immonen: Italian vaalituloksella vaikutuksia koko Eurooppaan

Huhtasaari pettyi EU:n kolmikantaneuvottelujen lopputulokseen: Suomelle kallista vihreyttä

Pirkko Ruohonen-Lerner Laura Huhtasaaren tilalle europarlamenttiin – europarlamenttiryhmä vaihtui
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Luonnonsuojelijat vastaan ilmakehäkiihkoilijat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Jengipomon pidätys Turkissa enteilee huumemarkkinoiden uusjakoa Pohjolassa – valtatyhjiö täytetään tavalla tai toisella
Rikollispomon pidätys Turkissa johtaa valtatyhjiöön Pohjoismaiden ja ennen kaikkea Ruotsin huumekaupassa. Myös kilpailevan jengin johtaja on maanpaossa, joten järjestäytyneen rikollisuuden mannerlaatat ovat liikkeessä. Tyhjiöillä on tapana täyttyä, tavalla tai toisella.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.

Antikainen: Hovioikeus tuomitsi HS-toimittajat maanpetosrikoksesta – mutta kuinka paljon salaisuuksia ehti vuotaa?
Helsingin Sanomien toimittajien teot eivät jättäneet tulkinnanvaraa niiden vakavuuden suhteen, perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen kirjoittaa.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää