Olipa kerran vihervasemmisto, joka kaivoi kuoppaa. Kuopasta uhkasi tulla niin syvä, etteivät kaivajat pian pääsisi ylös omin avuin. Niinpä perussuomalaiset huusivat kuopan reunalla, että lopettakaa nyt perkele se kaivaminen. Mutta kaivajat jatkoivat kaivamistaan, kun kerran alkuun oli päästy. Kuoppaan jäivät. Sen pituinen se.

Europarlamentaarikko Laura Huhtasaarta vertaus huvittaa.

– Se on juuri vasemmiston logiikkaa, Laura nauraa.

– Kun ei löydy keinoja ratkaista esimerkiksi jengiväkivaltaa, niin lisätään sitä. Näin he tuumivat.

Perussuomalaiset sen sijaan lopettaisivat kaiken turhan kaivamisen omien jalkojen alta.

– Yhteiskuntarauhalle olisi lottovoitto, jos saisimme estettyä Ruotsin tien toteutumisen Suomessa, Huhtasaari summaa.

Vihreässä toiveiden tynnyrissä on reikä

Eduskuntavaalien alla Laura on nyt kotonaan Satakunnassa, mutta ajatuksissa on koko maapallon hullunmylly: Bidenin Yhdysvallat sekä liittovaltioksi kehittyvä EU ja sen tärkein kauppakumppani Kiina.

– Jos Eurooppa köyhtyy pakotteiden takia ja Kiina vaurastuu, on tilanne vaarallinen, Huhtasaari miettii.

Vihreä siirtymä on vastaavanlainen tarina toiveiden tynnyrissä kuin maahanmuutto globalistien unelmissa vuonna 2015. Silloin valtamedia kertoi kansalaisille, että ”pakolaiset ovat uusi Nokia” ja ”on lottovoitto saada Suomeen lisää synnyttäjiä”.

Nyt meille kerrotaan, miten autuaaksi vihreä siirtymä meidät tekee. Sitä ei kuitenkaan pohdita, miten vihreä Eurooppa pärjää hiilivoimaloiden luvatun maan, Kiinan, kanssa.

Lisää lehmiä! Lähinauta on ekoteko!

Vihreä siirtymä on sitä, että rynnitään hiilineutraaliin paratiisiin hengästyttävän ankarassa aikaikkunassa. Kiire on kova, eikä maltille ole tarvetta.

– Toki mekin haluamme satsata kehitykseen, mutta teknologian on oltava valmis ja hinnaltaan järkevä, ettemme menetä kilpailuasetelmiamme, Huhtasaari sanoo.

– Meillä on kaikkea sitä mitä digitalisaatio ja tulevaisuuden teollisuus tarvitsevat: metalleja.

Suomen kaivoksissa on esimerkiksi kobolttia. Huhtasaari uskoo, että Suomesta voisi vielä tulla pohjoinen Japani. Sitä ennen vienti ja tuonti on saatava tasapainoon. Velkakierre on katkaistava, sillä ylivelkaantunut maa menettää itsenäisyytensä.

– Metsäteollisuus on innovatiivinen ja tärkeä meille, eikä sitä tule jarruttaa. Strategisesti tärkeät asiat esimerkiksi energiapolitiikassa on turvattava, jotta voidaan luoda ennustettava ja vakaa toimintaympäristö yrityksille. Sähköntuotannon tulisi olla ylijäämäinen, Huhtasaari luettelee.

Siispä lisää sähköä! Ruokaturvaa! Lisää lehmiä! Vähemmän vihersaarnoja!

– Lähinauta on ympäristöystävällisempi valinta kuin brasilialaiset avokadot. Perussuomalaisten uunituore sinivalkoisen siirtymän ohjelma tuo tolkkua suomalaiseen ilmastokeskusteluun. Sinivalkoinen siirtymä vakauttaa ja vahvistaa. Se lupaa suomalaisille työtä, ostovoimaa ja hyvinvointia.

– Me puolustamme teollisuuttamme ja vahvistamme kilpailukykyä, Huhtasaari painottaa.

Kun suomalaisesta tarinasta tuli lopulta tosi

Maailman melskeiden laidalla pelaa Suomi, pieni kansakunta, joka taistelee olemassaolostaan ja koettaa hahmottaa maailman sellaisena kuin se on eikä sellaisena kuin toivoo sen olevan.

Media on kuitenkin esittänyt asian aivan toisin. Meille on kerrottu, että isänmaallisuus on pahasta, suomalaisuutta ei ole olemassa, kuka tahansa voi olla suomalainen, kaikki kulttuurit ovat yhtä hyviä.

Jopa Suomen lippu on ollut olevinaan rasismia. Joulujuhlakin muutettiin jossakin ”lumijuhlaksi”, jotta kukaan ei pahoittaisi mieltään. Ja perussuomalaiset ovat kuulemma pahoja ihmisiä, niinpä niin.

– Meitä on haukuttu rasisteiksi joka suunnasta. Isänmaallisia ihmisiä on leimattu ties miksi. Ylpeys suomalaisuudesta on tehty häpeäksi, Laura Huhtasaari suree.

Kuitenkin hän näkee pienen valonpilkahduksen kulttuurisen rappion keskellä.

– Suomalaisen tarinan murtaminen loppui onneksi kuin seinään Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Tajusimme, että mekin olemme aivan uskomaton kansa, joka on selvinnyt vaikeista ajoista.

Suomalaisten on ollut helppoa samaistua ukrainalaisiin, eikä isänmaallisuus ole enää kirosana. Onko Suomi siis yhtäkkiä muuttunut perussuomalaiseksi?

– Perussuomalaisuus normalisoituu, koska todellisuutta ei voi enää kiistää, Huhtasaari kiteyttää.

– On ymmärretty, että suomalainen tarina on todellinen, tosi. Nyt saa vihdoin olla ylpeä suomalaisesta tarinasta. Ei tarvitse epäillä sen oikeutusta olla olemassa.

”Kannusta ja ole ylpeä ehdokkaistamme”

Tulevat eduskuntavaalit ratkaisevat Suomen suunnan. Meille voi käydä kuten Ruotsille, joka on jo ottanut askeleet terveeseen suuntaan feministihallituksen valtakauden loputtua. Suuri yleisö alkaa nyt nähdä, kuinka hölmöä politiikkaa Ruotsissa on tehty.

Laura Huhtasaari kertoo ruotsalaisesta mepistä, joka liikuttuneena kertoi, että hänen päälleen sylkeminen oli loppunut oikeiston noustua valtaan. Kokemus antaa toivoa siitä, ettei ”pahan ihmisen” viitan kantaminen ole ollut turhaa.

– Kun uskoo asiaansa, ei syytöstenkään keskellä ole raskasta. Jokaisella meistä on maanpäällinen tehtävänsä. Oikeudenmukaisuutta ja totuutta puolustetaan loppuun asti, kuolinvuoteellakin.

Eduskuntavaaleissa suurilla puolueilla on pelko vallan menetyksestä. He pelkäävät, että valtaan nousee tiukasti faktassa pysyvän Riikka Purran puolue, joka ei tule allekirjoittamaan esimerkiksi yhteisvelkaunionin tyhmiä ideoita.

Mutta mitä tavallinen äänestäjä voisi tehdä kirittääkseen perussuomalaiset pääministeripuolueeksi?

– Äänestä ja houkuttele kaveri äänestämään. Kerro ehdokkaalle, että on tosi hienoa, kun juuri sinä olet ehdolla. Ole ylpeä ehdokkaistamme, kannusta ja kehu.

Katso Laura Huhtasaaren vuoden takainen haastattelu tästä linkistä.

Maria Asunta