Alustavien tulosten mukaan kansalliskonservatiivinen Fratelli d’Italia eli Italian veljet on voittamassa vaalit Italiassa. Puolue on saamassa arviolta 22–26 prosenttia äänistä. Valta on siirtymässä oikeistokoalitiolle, johon kuuluu Italian veljien lisäksi oikeistolainen Lega sekä keskustaoikeistolainen Forza Italia.

Perussuomalaisten europarlamentaarikko Laura Huhtasaari ja kansanedustaja Olli Immonen pitävät Italian vaalitulosta ja poliittisten voimasuhteiden muutosta merkittävänä asiana, jolla hyvin todennäköisesti tulee olemaan vaikutusta myös muihin Euroopan maihin.

– Muutoksen tuulet puhaltavat Euroopassa. Oma kansa ensin -ajattelu on syrjäyttämässä monikultturismi- ja globalismihaihattelun. Toisin kuin Suomen sosialistihallituksen ministerit väittävät, tämä ajattelu ei ole vahingollista, vaan vastuullista, Huhtasaari ja Immonen painottavat.

– Italian kansallismielinen puhuri näyttää suuntaa koko muulle Euroopalle. Itsenäisten kansallisvaltioiden merkitys ei ole kadonnut mihinkään, vaikka Suomessa tätä vanhat puolueet hokevat. Euroopan kansat haluavat päättää omista asioistaan, eivätkä ne hyväksy EU-pakkovallan ulottamista kansallisen suvereniteetin ja kansanvallan yläpuolelle.

Media jauhaa propagandaa

Italia on saamassa näillä näkymin maan historian ensimmäisen naispääministerin.

– Lasikaton rikkoutumista tuskin tullaan kuitenkaan juhlistamaan median ja poliittisen vasemmiston toimesta. Lasikaton voi ilmeisesti rikkoa vain ”oikeaa” mieltä oleva vasemmistolainen nainen, Immonen sanoo.

– Media on pyrkinyt leimaamaan Italian vaalit voittanutta Italian veljet -puoluetta ”fasistiseksi” ja ”äärioikeistolaiseksi”. Todellisuudessa Italian veljet ei ole fasistinen puolue, vaan se sijoittuu kansalliskonservatiivisten puolueiden blokkiin Euroopassa. Media yrittää hieroa propagandasaippuaa kansan silmiin. Tämä sumutus ei mene enää läpi.

Komission puheenjohtaja älähti

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula Von der Leyen esitti vaalien alla uhkauksen Italiaa kohtaan. Hänen mukaansa EU tulee puuttumaan Italian asioihin, jos maassa aletaan harjoittaa liian kansallismielistä politiikkaa.

– Von der Leyen taisi hölmöyksissään tulla antaneeksi vahvaa vetoapua Italian vaalit voittaneelle oikeistokoalitiolle. Italialaiset kostivat vaaleilla valitsemattoman byrokraatin von der Leyenin uhkaukset osoittamallaan tukensa Italian veljille. Von der Leyenin yritys vaikuttaa itsenäisen valtion vaaleihin on yksiselitteisesti tuomittavaa toimintaa, Immonen kritisoi.

Suomalaisten rahahanat kiinni

Perussuomalaiskaksikko toivoo Italian politiikalta suunnanmuutosta.

– Italian pitää jatkossa pysäyttää laittomien maahanmuuttajien purkit Välimerellä. Kreikan konservatiivihallituksen tiukka rajapolitiikka toimii tässä hyvänä esimerkkinä Italian tulevalle hallitukselle. Italian uusi johto halunnee myös torpata EU-federalistien liittovaltiopyrkimykset. Konservatiivisia arvoja tullaan pitämään äänekkäästi esillä vastapainona EU-eliitin hörhöliberalismille. Melonin puheet perhearvoista eivät kuulosta lainkaan fasismilta, vaan hyvinvoivan yhteiskunnan perustalta, Huhtasaari sanoo.

– On syytä tarkasti seurata, miten oikeistokoalitio muuttaa Italian suuntaa. Se on kuitenkin selvää, että suomalaisten veronmaksajien rahojen pumppaaminen ylivelkaantuneiden EU-maiden tekohengittämiseksi on lopetettava. Tämä riippumatta siitä, kuka Italiaa johtaa. Italian tiukalle maahanmuuttopolitiikalle ja EU:n integraation syventämistä vastustaville toimille annan tukeni, Immonen toteaa.

Suomi sinisilmäinen mallioppilas

Huhtasaari ja Immonen toivovat Suomen johdolta jatkossa tiukempaa suomalaisten edun puolustamista EU:ssa.

– Tähän asti Suomi on ollut EU:ssa sinisilmäinen mallioppilas, jota järjestelmällisesti nöyryytetään EU-neuvotteluissa. Suomella ei todellisuudessa ole mitään ”luottamuspääomaa” Brysselissä, vaan suomalaisille lähinnä naureskellaan selän takana, koska Suomen hallitukset suostuvat aina kiltisti Suomelle haitallisiin kompromisseihin.

– Suomen hallitusten on nyt ja tulevaisuudessa puolustettava Suomen ja suomalaisten etua EU:ssa huomattavasti aiempaa voimakkaammin. Kaikki muutkin jäsenmaat puolustavat tiukasti omia etujaan. Suomen ei pidä elätellä kaikissa asioissa illuusioita EU:n yhteisestä edusta, Huhtasaari ja Immonen painottavat.

SUOMEN UUTISET