PS-meppi Laura Huhtasaari vaati tänään europarlamentin täysistunnossa Strasbourgissa pitämässään puheessa kansallisvaltioita ja maalaisjärjen käyttöä takaisin.

– On olemassa sellainen sanonta, että hyvät ajat luovat heikkoja miehiä ja naisia. Heikot naiset ja miehet ovat luoneet järkyttävää rikollisjengikulttuuria Ruotsiin vastuuttomalla maahanmuuttopolitiikallaan, eikä heillä ole keinoja saada Ruotsia turvalliseksi jälleen. Haluan kuitenkin onnitella ruotsidemokraatteja loistavasta vaalivoitoista. Kunpa teitä olisi kuunneltu aiemmin, eikä vasta nyt, sanoi europarlamentaarikko Laura Huhtasaari europarlamentin täysistunnossa Strasbourgissa.

Valitettavasti Suomen valtionyhtiöitä on irrotettu perimmäisestä tehtävästään eli Suomen kansallisen energiahuollon turvaamisesta sijoittajien ja yritysjohdon rahakoneeksi. Uniperin vuoksi suomalaisille aiheutuu lukuisten miljardien eurojen tappiot. Velkainen ja köyhä Suomi joutuu maksamaan saksalaisten sähkölaskuja. Huhtasaari ei ymmärrä, miksi Suomen pääministeri ei ollut paikan päällä Saksassa neuvottelemassa ja puolustamassa suomalaisia, vaan meni mieluummin festareille.

Euroopasta on tulossa köyhä

Huoltovarmuus tulisi Huhtasaaren mukaan pitää kansallisissa käsissä. Slovakia saattaa kansallistaa pääsähköntuottajansa ja tarjota kansalaisilleen edullista energiaa. Vakaa ja edullinen energia on vaurauden ja menestyksen tae. Edullinen energia on mahdollistanut länsimaisen sivilisaation synnyn. Eurooppa kykeni tarjoamaan kansalaisilleen ja yrityksilleen ennustettavan ja vakaan ympäristön, mutta ei kykene siihen enää.

– Vihreä teknologia ei ole vielä siinä pisteessä, että voisimme korvata sillä fossiiliset polttoaineet, ainakaan ilman rajua elintason laskua. Euroopasta on tulossa köyhä. Inflaatio laukkaa. Kiinassa inflaatiota ei juuri ole. Eurooppa ostaa Kiinalta venäläistä kallista LNG-kaasua.

– Vuonna 2024 tulee todennäköisesti suurempi lama kuin mitä nyt uskalletaan edes ennustaa. Siitä seuraa kaaos. Sen jälkeen voi tapahtua mitä vaan. Ainakin yksi muutos on jo tapahtunut Suomen mediakentässä ja poliitikoissa. Vihreä ministerimme kannattaa muurin rakentamista, ja Yleisradio ei enää toitota, että “Suomi kuuluu kaikille, ei ole olemassa suomalaisia.” Tämä muutos tapahtui sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, Huhtasaari huomautti.

Meillä on edessä kovat ajat

Italian pankit ovat taas kaatumassa, ja tappiot haluttaisiin taas kerran sosialisoida elvytyspaketin kaltaisella välineellä.

– Thatcher totesi uransa lopussa EU:sta, että emmehän taistelleet kommunismia vastaan luodaksemme uuden ylikansallisen totalitarismin.

– Meillä on edessä kovat ajat. Ehkä joskus pitää mennä todella huonosti, jotta voi mennä paremmin. Maalaisjärki takaisin ja kansallisvaltiot takaisin, Huhtasaari toivoi puheensa lopuksi.

Suomen Uutiset