Europarlamentaarikko Laura Huhtasaari on tehnyt EU-komissiolle kirjallisen kysymyksen koskien puolustusteollisuuden toimintaedellytyksiä. Tällä hetkellä komission suunnitelmissa on, että puolustusteollisuutta ei kohdeltaisi sosiaalisesti kestävänä niin sanotuissa taksonomialuokitteluissa.

– Puolustusteollisuus on Suomelle elintärkeää sotilaallisen maanpuolustuksen ja huoltovarmuuden kannalta, ja meillä on isoja yrityksiä, kuten Patria. On huolestuttavaa, jos maanpuolustukselle tärkeää toimintaa ryhdytään käsittelemään ”sosiaalisesti kestämättömänä”, toteaa Laura Huhtasaari.

EU-päätöksenteko etääntyy suomalaisista

Huhtasaaren kirjallisessa kysymyksessä tiedustellaan, miksi tällaista luokittelua halutaan, mihin tieteellisiin tosiasioihin se perustuu ja miksi komissio haluaa heikentää puolustusteollisuuden toimintaedellytyksiä.

– Komissiolta pukkaa jatkuvasti uutta sääntelyä ja päätöksenteko etääntyy suomalaisista. Tämäkin asia osoittaa, että Suomen maanpuolustuksen toimintaedellytykset eivät ole minkäänlainen prioriteetti EU-herroille. Haluan nyt selvittää, mistä tässä on kyse, selostaa Huhtasaari.

Suomen Uutiset